Firma » Biznes

IX. Polish Outsourcing Forum wspierane przez Pro Progressio

„Polska posiada ogromny potencjał w obszarze outsourcingu”. To twierdzenie, do którego podczas IX. Polish Outsourcing Forum w Berlinie będzie przekonywał Wiktor Doktór, prezes Pro Progressio. Fundacja jest jednym z organizatorów konferencji, tym razem poświęconej zagadnieniom IT.

Już 24 kwietnia w Berlinie, pod honorowym Patronatem Ministra Gospodarki Janusza Piechocińskiego odbędzie się IX. Polish Outsourcing Forum. Na celu ma ono zaprezentowanie polskiego potencjału IT dla rynków niemieckojęzycznych. Jest to kolejna inicjatywa zagraniczna promująca krajowy outsourcing, przygotowana przez Fundację Pro Progressio i organizację Roadshow Polska, przy wsparciu Polskiej Izby Gospodarczej.

Forum jest jednodniowym wydarzeniem, które będzie obfitowało w wiele prezentacji, paneli dyskusyjnych oraz spotkań networkingowych. Na konferencję przybędą przedstawiciele polskich miast i firm, jak i osoby reprezentujące inne kraje europejskie. W zaszczytnym gronie prelegentów znalazł się Wiktor Doktór,  ekspert posiadający wieloletnie doświadczenie w branży outsourcingu, specjalizujący się w Call Center i BPO. Jest on Prezesem Fundacji Pro Progressio, która w ramach swoich działań popularyzuje Polskę jako optymalną lokalizację na inwestycje oraz zajmuje się szeroko rozumianą edukacją na temat outsourcingu.

Dzięki współpracy polskich mediów z Niemieckim Stowarzyszeniem Outsourcingu, tematyka poruszana na Forum trafi do szerokiego grona odbiorców w Niemczech, Austrii czy Szwajcarii. Głównym patronem medialnym wydarzenia został magazyn Outsourcing&More, pierwszy polsko-angielski dwumiesięcznik poświęcony branży oraz OutsourcingPortal, serwis internetowy, którego grupę docelową stanowią inwestorzy, usługodawcy jak również klienci firm z tego sektora.

Cykl konferencji Polish Outsourcing Forum, jest nieprzerwanie organizowany od 2005 roku. Tym razem celem jest przedstawienie Polski jako kraju o ogromnych możliwościach dotyczących obszaru IT. Eksperci będą starali się pokazać, jak duże doświadczenie posiada nasz kraj w procesach badawczo-rozwojowych oraz uchylą rąbka tajemnicy dotyczącej know-how zgromadzonego w polskich firmach zajmujących się nowymi technologiami.

ASCG PR