Gospodarka » Żywność

Jacob’s Creek Double Barrel

Jacob’s Creek Double Barrel
Zobacz więcej zdjęć »
Czerwone wina dojrzewające w beczkach po whisk(e)y? Tak! Australijska marka wina Jacob’s Creek prezentuje wysokiej jakości czerwone wino, które najpierw starzone jest w tradycyjnych dębowych beczkach, później w beczkach po whisk(e)y!

Szczepy Shiraz oraz Cabernet Sauvignon zyskują nowy unikalny smak i aromat po starzeniu w beczkach po szkockiej whisky i irlandzkiej whiskey.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Innowacyjna produkcja

W świecie alkoholi, niektóre gatunki „szkockiej" leżakują w starych beczka po winie czy brandy. Producent trunków z Antypodów, prezentując Jacob's Creek Double Barrel wyznacza nowe trendy w świecie win. Seria Double Barrel, czyli czerwone wina z klasy premium, na początku dojrzewają w tradycyjnych dębowych beczkach, a następnie w beczkach po szkockiej whisky i irlandzkiej whiskey. Unikalna metoda Double Barrel tworzy produkt o złożonym charakterze, pięknie zintegrowanych taninach i aksamitnym smaku. Jacob's Creek Double Barrel to unikalny koncept w świecie win, wyznaczający nowe granice innowacji. Jacob's Creek Double Barrel łączy w sobie wykwintność win oraz charakter whisk(e)y. Degustując Jacob's Creek Double Barrel czujemy typowe dla klasycznego Shiraza czy Cabernet Sauvignon aromaty, dzięki starzeniu w beczkach po whisk(e)y, wina mają delikatniejsze taniny, przy czym posiadają dłuższy finisz i bogatszy smak. Trunek ten cieszy się niezwykle dużym zainteresowaniem w rodzimej Australii oraz na każdym rynku, na którym jest wprowadzany, dlatego bardzo cieszy mnie fakt, iż mamy możliwość testowania serii Double Barrel w Polsce - komentuje ambasador win Jacob's Creek Wojciech Cyran.
Shiraz i Cabernet Sauvignon
W australijskim słońcu dojrzewają winogrona szczepów Shiraz i Cabernet Sauvignon, produkowane jest wino Jacob's Creek. Zebrane owoce poddawane są procesowi fermentacji, a uzyskane z nich czerwone wino dojrzewa w tradycyjnych beczkach z dębu francuskiego lub amerykańskiej. Jedne z najpopularniejszych szczepów Jacob's Creek - Shiraz i Cabernet Sauvignon stanowią główny element Double Barrel. Ich wyjątkowe smaki i głębokie aromaty zostają wzbogacone o nutę Szkocji i Irlandii.
Jacob's Creek Duble Barrel Shiraz, który dojrzewał w beczkach po szkockiej whisky, ma szeroką i głęboka paletę smaków, które dopieszczają podniebienie. W smaku wyczuwalne są słodkie, czerwone owoce oraz ciemna czekolada, natomiast aromat wanilii zwieńcza trunek. Smak Double Barrel Shiraz jest bogaty, aromatyczny i złożony z bardzo delikatnymi taninami.
Jacob's Creek Cabernet Sauvignon, leżakujący w beczkach po irlandzkiej whiskey, posiada głęboki czerwony kolor, charakterystyczny dla Cabernet Sauvignon. W tym trunku wyczuwalne są intensywne aromaty porzeczki z nutą wanilii i słodkich przypraw, natomiast w smaku dominują śliwki. Jacob's Creek Cabernet Sauvignon ma łagodną taniczność, którą zwieńcza długi i elegancki finisz.
Wyjątkowe połączenia
Kieliszek dobrze dopasowanego wina podnosi walory smakowe każdego dania. Jacob's Creek Double Barrel Shiraz uzupełni i wydobędzie głębie smaku ze smażonego steku wołowego z żurawiną. Natomiast Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon doskonale skomponuje się i podkreśli wyjątkowe aromaty combra jagnięcego z porami. Sztuka łączenia dań z winem ma być jedną z największych przyjemności płynących z gotowania, gdzie australijskie smaki i aromaty wydobędą wszystkie walory smakowe podanych potraw



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

wiska

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »