Społeczeństwo » Społeczeństwo

Jak oddać elektrośmieci w Warszawie

Na mocy porozumienia organizacji odzysku ElektroEko oraz Urzędu Miasta st. Warszawy w każdej dzielnicy stolicy prowadzony jest publiczny punkt zbiórki zużytego sprzętu elektrycznego i elektronicznego (ZSEE).
Zgodnie z Ustawą o ZSEE elektrośmieci uznawane są za odpady niebezpieczne. Oznacza to, że bezwzględnie muszą być poddawane selektywnej zbiórce we wskazanych punktach. Na mocy porozumienia Urzędu Miasta z ElektroEko SA na terenie Warszawy prowadzonych jest 19 publicznych punktów zbierania. Można oddać w nich bezpłatnie elektrośmieci każdego typu i w każdej ilości. Dodatkowo mieszkańcy stolicy mogą zamówić bezpłatny odbiór dużych elektrośmieci (np. pralka, lodówka, kuchenka elektryczna) z domu. Wystarczy zadzwonić pod numer infolinii (22) 22 333 00 lub wejść na stronę http://www.elektrosmieci.pl/, gdzie można znaleźć regulamin programu oraz więcej informacji na ten temat.

Gdzie oddać elektrośmieci w Warszawie?

• Bemowo, Wzdłuż ul. Piastów Śląskich pomiędzy ul. Oławską i ul. Osmańczyka - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Bemowo, ul. Górczewska róg Powstańców Śląskich (vis a vis budynku Urzędu Miasta Bemowo) - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Białołęka, Przy Urzędzie Dzielnicy ul. Modlińska 197, obok U.S. Cywilnego - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Bielany, ul. Wóycickiego (Parking Cmentarza Północnego od ul. Pułkowej) - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Mokotów, Parking przy ul. Blacharskiej 1 róg ul. Lotników - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Ochota, Przy ul. Korotyńskiego róg ul. Grójeckiej (parking przy zlewni MPO) - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Praga Płd, ul. Mińska róg ul. Terespolskiej - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Praga Płn, ul. Szwedzka róg ul. Stalowej - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Rembertów, Teren parkingu przy budynku Urzędu Dzielnicy Rembertów, ul. Gen. A. Chruściela "Montera" 28 - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Śródmieście, ul. Myśliwiecka róg ul. Łazienkowskiej - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Targówek, Przy Urzędzie Dzielnicy ul. Kondratowicza 20, obok stacji TRAFO - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Ursus, Przy Urzędzie Dzielnicy Plac Czerwca 1976r. Nr 1 - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Ursynów, Parking obok ul. Gandhi przy kortach - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Wawer, Parking przy Urzędzie Dzielnicy, ul. Żegańska 1 - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Wesoła, Przy Urzędzie Dzielnicy ul. 1. Praskiego Pułku 33 - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Wilanów, Przy Urzędzie Dzielnicy ul. Stanisława Kostki Potockiego 11 - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Włochy, Parking na tyłach budynku Urzędu Dzielnicy Włochy przy wjeździe od ul. Podborskiej (przy altance śmietnikowej) - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Wola, Zatoka parkingowa przy ul. Dzielna/Smocza naprzeciw ul. Dzielnej 13 - sobota, godz. 10:00 - 14:00
  • Żoliborz, ul. Powązkowska przy Cmentarzu Komunalnym - okolice pętli autobusowej - sobota, godz. 10:00 - 14:00

Aktualna lista adresów punktów zbierania w całej Polsce oraz informacje o elektrośmieciach znajdują się na stronach: http://www.elektrosmieci.pl/ oraz http://www.elektroeko.pl/.

Dostępna jest również infolinia ElektroEko 801 011 180

ElektroEko