Technologie » Komputery

Jakość i wydajność - nowe monochromatyczne tonery ActiveJet

ActiveJet, lider rynku alternatywnych materiałów drukujących, nprowadził do sprzedaży nowe tonery przeznaczone do monochromatycznych drukarek laserowych firmy Kyocera, OKI i HP. Tonery charakteryzują się bardzo wysoką jakością czarnobiałego druku i atrakcyjną ceną.

Toner ActiveJet ATK-1140N odpowiada modelowi OEM Kyocera TK-1140, natomiast ActiveJet ATO-B431N modelowi OKI 44574902. Produkty ActiveJet występują w wersji o zwiększonej pojemności. Wydajność tonerów wynosi 7 200 stron dla ATK-1140N i 10 000 stron dla ATO-B431N. Drugą grupę tonerów, które w styczniu trafiły do sprzedaży, stanowią modele ATH-80N oraz ATH-80NX, przeznaczone do urządzeń HP z serii LaserJet Pro 400 M401a, M401d, M401dn, M401dw, M425dn, M425dw. Toner ActiveJet ATH-80N występuje w wersji Supreme i zastępuje model OEM CF280A, zaś ActiveJet ATH-80NX jest kompatybilny z modelem HP CF280X. Wydajność tonerów wynosi 3 500 stron w przypadku ActiveJet ATH-80N i 6 900 stron dla ActiveJet ATH-80NX.

To co wyróżnia wprowadzone do sprzedaży tonery to bardzo wysoka jakość wydruku oraz atrakcyjna cena. Wydrukowanie pojedynczej strony kosztuje zaledwie 2,2 - 2,6 grosza, w zależności od tonera. Z drukarek laserowych zazwyczaj korzystają osoby i instytucje, które dużo drukują i oczekują szybkiego oraz ekonomicznego rozwiązania o najwyższej jakości – komentuje Rafał Ornowski, Pełnomocnik Zarządu ds. Marki.

Produkty objęte są 5 letnią gwarancją producenta. Sugerowana cena detaliczna tonerów wynosi:

ATH-80N - 136 zł.

ATH-80NX - 164 zł.