Technologie » Komputery

JAM Titanium: imprezuj bez ograniczeń

Korzystanie z mobilnych głośników nie oznacza, iż jest się skazanym na balangę przy słabo wybrzmiewających dźwiękach. Dowieść tego stara się firma JAM, wprowadzając na rynek nowy model Titanium.

Produkt JAM-u wyposażono w cztery przetworniki – dwa aktywne i dwa pasywne - dzięki którym zwiększono siłę basów. Przekładać się ma to na czystszy i mocniejszy dźwięk. Odpowiednia moc jest zwłaszcza istotna przy domowych imprezach, gdy nie mamy miejsca na dużą ilość sprzętu grającego, a jednocześnie chcemy, by muzyka zapewniała właściwy klimat do zabawy.

Titanium, dzięki rozmiarom porównywalnym do małej butelki wody, jest łatwy w przenoszeniu. Na dodatek, by podkreślić mobilny charakter, w urządzenie wbudowano zestaw głośnomówiący. Oznacza to, iż JAM Titanium umożliwia nam odbieranie rozmów przychodzących bezpośrednio z samego głośnika, bez potrzeby sięgania po telefon.

Głośnik łączy się z innymi urządzeniami przy pomocy technologii Bluetooth, a jego zasięg wynosi 10 m. Swój produkt Jam wyposażył  też w baterię Li-Ion zapewniającą 5 godzin bezprzewodowego grania.

Zamierzeniem producenta przy projektowaniu Titanium było stworzenie designu jednocześnie wpadającego w oko, ale i zdolnego do wpasowania urządzenia w dowolne otoczenie. Stąd właśnie postawienie na minimalizm i wykonanie z metalu.

Dystrybutorem produktu jest firma Impakt, a jego cena wynosi około 250 zł.

Cechy produktu
:
- Technologia: Bluetooth (10 m zasięgu)
- Wbudowana bateria: 5 godzin bezprzewodowego grania, 10 godzin przewodowego grania, 3 godziny ładowania
- Dwa aktywne i dwa pasywne przetworniki
- Wbudowany mikrofon
- Wymiary: 15x 3x11 cm