Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Jogurtowy grill z Appetitą i Adamem Chrząstowskim

Jogurtowy grill z Appetitą i Adamem Chrząstowskim
Zobacz więcej zdjęć »
Soczyste mięsa z rusztu to przysmaki, którym w sezonie letnim nie sposób się oprzeć. Grillowe menu – aromatyczne i kolorowe - daje prawdziwe pole do popisu dla kulinarnej wyobraźni. Adam Chrząstowski, ambasador marki Appetita podpowiada, jak przygotować jogurtową marynatę, idealną do mięs z grilla.

Kiełbaska, karkówka czy szaszłyki z grilla to must-have podczas każdej letniej imprezy. Klasyczne dania warto jednak urozmaicać, poszukując oryginalnych przepisów i wyjątkowych połączeń smakowych. Kuchnia grillowa wyjątkowo sprzyja kulinarnym eksperymentom. Unikalne marynaty są proste w przygotowaniu, a bogactwo ziół, przypraw i świeżych, sezonowych warzyw daje ogrom możliwości. W odkrywaniu nowych smaków warto inspirować się podpowiedziami profesjonalistów i mistrzów kuchni. Adam Chrząstowski, ambasador marki Appetita, zachęca do przygotowania lekkiej, jogurtowej marynaty, idealnej do jasnego mięsa. Z dodatkiem ziół i przypraw Appetita, marynata podkreśli delikatny smak drobiu, a przygotowane danie z rusztu zaskoczy niepowtarzalnym smakiem i bogactwem aromatów.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Marynata jogurtowa do grillowania jasnego drobiu

(na 1kg mięsa - najlepiej piersi z kurczaka lub indyka)

- 400ml gęstego jogurtu

- skórka starta z 1 cytryny

- 1 łyżeczka Kurkumy mielonej Appetita

- ¼  łyżeczki Gałki muszkatołowej Appetita

- ¼ łyżeczki Pieprzu Cayenne Appetita

- ½ łyżeczki Kminku mielonego Appetita

- ½  łyżeczki Pieprzu czarnego mielonego Appetita

- ½  łyżeczki rozgniecionych ziaren Kolendry Appetita

- 3 łyżki płynnego miodu

- 1 ½  łyżeczki soli

- 2 szt. posiekanego goździka

- olej

 

Przyprawy, miód i skórkę cytrynową wymieszaj z jogurtem. Piersi kurczaka lub indyka pokrój na medaliony i wymieszaj z marynatą. Odstaw do lodówki na 4-6 godzin. Przed położeniem mięsa na rozgrzany ruszt ściągnij nadmiar marynaty z medalionów i posmaruj dowolnym neutralnym w smaku olejem. Grilluj do zarumienienia.

 

Smacznego!

Pieprz czarny mielony Appetita, 18 g, cena: ok. 1,40 zł

Kurkuma mielona Appetita, 20 g, cena: ok. 1,40 zł

Kminek mielony Appetita, 20 g, cena: ok. 1,40 zł

Kolendra Appetita, 15 g, cena: ok. 1,40 zł

Pieprz Cayenne Appetita, 20 g, cena: ok. 1,40 zł

Gałka muszkatołowa mielona Appetita, 8 g, cena: ok. 1,40 zł



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Colian
http://colian.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »