Firma » Biznes

Jotkel siódmy raz gazelą

Prestiżowy tytuł Gazeli Biznesu już siódmy raz uzyskał krotoszyński Jotkel . To ważne wyróżnienie, bo jedno z ostatnich bezpłatnych na zalanym pseudowyróżnieniami rynku, gdzie jedynym kryterium przyznania nagrody jest opłacona faktura.

Gazela potwierdza pozycję Jotkela jako firmy solidnej, mającej za sobą ponad 30 lat tradycji, jednego z krajowych liderów w produkcji mebli metalowych, wyposażenia warsztatów, hal fabrycznych, magazynów i pomieszczeń socjalnych, oraz producenta obudów elektrycznych i teleinformatycznych. Jotkel to także godny zaufania dostawca usług kooperacyjnych (cięcie laserowe, obróbka blach, rur i kształtowników), a także uznany eksporter.

O sile rankingu decydują także rygorystyczne kryteria obejmujące wyniki z trzech lat, co powoduje, że przedostanie się przez sito selekcji nie jest łatwe. O miejscu na liście decyduje dynamika rozwoju, potwierdzona wynikiem finansowym.

Ranking promuje firmy, które działają w sposób przejrzysty. Stąd przedsiębiorstwa, które się w nim znajdują to nie tylko sprawdzone, kwalifikowane i wiarygodne firmy, ale także takie, które preferują solidność i jawność działania. Nie bez znaczenia dla renomy rankingu jest fakt, że udział w nim jest całkowicie bezpłatny.

Jotkel, mimo że gazelą został już po raz siódmy wciąż poważnie traktuje to wyróżnienie, zwłaszcza że w gazetowym rankingu rok po roku notuje awans. W tym o ponad 100 pozycji w kategorii firm z Wielkopolski.
Gazela Biznesu ma jeszcze jedną cechę, która odróżnia ją od innych biznesowych gatunków - rekinów, byków, niedźwiedzi, a tym bardziej hien. Tą cechą jest nieskazitelna reputacja, uczciwość, wobec kontrahentów, pracowników, a także... skarbu państwa. W tym roku w rankingu sklasyfikowano ponad 4 tys. Firm.

Gazela potwierdza pozycję Jotkela jako firmy solidnej, mającej za sobą 30 lat tradycji, jednego z krajowych liderów w produkcji mebli metalowych, wyposażenia warsztatów, hal fabrycznych, magazynów i pomieszczeń socjalnych, oraz producenta obudów elektrycznych i teleinformatycznych. Jotkel to także godny zaufania dostawca usług kooperacyjnych (cięcie laserowe, obróbka blach, rur i kształtowników), a także uznany eksporter. Jotkel jest także jednym z wielkopolskich liderów w rozwoju przy wykorzystaniu funduszy pomocowych UE.

To nie jedyne wyróżnienie jakie ostatnio otrzymała krotoszyńska firma. Zdobyła także Tytuł Jakość Roku 2009 za serię mebli metalowych. Konkurs organizowały Miesięcznik Biznes Raport oraz Polskie Centrum Badań i Certyfikacji.

Jotkel Krotoszyn