Technologie » Komputery

Jubileuszowe XV Forum Teleinformatyki

„Platformy i rejestry w modelu usługowym funkcjonowania państwa a kluczowe projekty finansowane z Unii Europejskiej” 24-25 września 2009 roku Centrum Konferencyjno-Szkoleniowe BOSS w Miedzeszynie (Warszawa) pełna agenda: www.forumti.pl

Forum Teleinformatyki jest jedną z najbardziej prestiżowych, a jednocześnie jedną z najstarszych, corocznych imprez w polskiej branży IT. Od 1995 roku, Forum komentuje aktualną sytuację, a co ważniejsze, wskazuje kierunki rozwoju wykorzystania informatyki w administracji i gospodarce naszego kraju.

Honorowymi Patronami Forum są: Grzegorz Schetyna – Wicepremier, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji; Sławomir Skrzypek – Prezes NBP; prof. dr hab. Krystyna Chałasińska-Macukow – Rektor Uniwersytetu Warszawskiego.

Jubileuszowa, XV edycja edycji Forum Teleinformatyki, jest okazją nie tylko do podsumowań, ale przede wszystkim do wprowadzenia nowych elementów programowych, lepiej spełniających potrzeby uczestników – stąd m.in. warsztaty i sesje równoległe oraz zmiana miejsca obrad z Legionowa (Centrum Szkolenia Policji) na Miedzeszyn (Centrum Konferencyjno-Szkoleniowe BOSS).

Tegoroczne Forum skupia się na dwóch najważniejszych aspektach środowiska udostępniania usług, czyli elektronicznych platformach integracyjnych i rejestrach publicznych. Zgodnie z tradycją tytułowa problematyka Forum przedstawiona będzie zarówno od strony teoretyczno-metodologicznej (sesja I), jak i na przykładach konkretnych rozwiązań i wdrożeń (Sesje II i III).

Nowością są trzy równoległe sesje w drugim dniu Forum – jedną z nich będzie „Forum Młodych Mistrzów” – merytorycznie przygotowane przez młodych, ale nie tylko dla nich przeznaczone. Drugą – warsztaty dotyczące outsourcingu usług informatycznych – omawiające podstawy prawne, metodologię wyznaczania granic opłacalności outsourcingu oraz najważniejsze problemy organizacyjne i finansowe. Trzecią – Strategia Rozwoju Społeczeństwa Informacyjnego – nowe cele, uzupełnienia i wnioski po roku od ogłoszenia dokumentu. Omówione zostaną m.in. projekty PL.ID, e-ZDROWIE i ePUAP.

Po sesjach równoległych odbędzie się tradycyjny kocioł dyskusyjny poświęcony skutkom nowelizacji ustaw o informatyzacji oraz ustawy o elektronicznych podpisach – prowadzony będzie on przez uznanych ekspertów.

Wszyscy uczestnicy Forum, oprócz materiałów konferencyjnych, otrzymają certyfikat potwierdzający merytoryczną wiedzę, jaką zdobyli na konferencji.

Rangę każdej edycji Forum Teleinformatyki nadają jego uczestnicy. Co roku na Forum przyjeżdżają odpowiedzialni za rozwój IT w administracji państwowej, samorządowej i przedsiębiorstwach menedżerowie, przedstawiciele polskiego biznesu, sektora finansowego, oraz twórcy i dostawcy rozwiązań teleinformatycznych. W ubiegłym roku było ich 277.

Tradycją Forum są wieczorne spotkania uczestników i rozmowy kuluarowe. Zdobyły one taką renomę, że specjalnie na nie przyjeżdża wiele osób, którym czas nie pozwala na udział w całym Forum. Na Forum wręczana jest również Nagroda im. Marka Cara, tragicznie zmarłego w 1997 roku, jednego z pomysłodawców i pierwszego Przewodniczącego Rady Programowej Forum oraz aktywnego popularyzatora nowoczesnych technologii w życiu społecznym. Z okazji 15-lecia Forum, specjalnymi Nagrodami zostaną uhonorowane osoby i firma, od lat osobiście, szczególnie zaangażowane w rozwijanie idei Forum, a jednocześnie inspirujące i wspomagające Radę Programową Forum.

Partnerami Forum są: Asseco Poland SA, Asseco Systems SA i Polska Wytwórnia Papierów Wartościowych SA.

Patronami medialnymi są: IT w Administracji, PAP, Pismo samorządu terytorialnego WSPÓLNOTA i portal Publiczni.pl.

Organizatorem Forum jest: BizTech Konsulting SA, ul. Wolność 3A, 01-018 Warszawa, Kinga.Rokoszewska@biztech.pl, tel. (22) 628 12 00 www.biztech.pl; www.forumti.pl Rzecznik prasowy Forum: zbigniew.blewonski@indalo.pl, tel. komórkowy (+48) 501 772 619   Agenda i inne aktualne informacje o tegorocznym Forum oraz materiały z poprzednich edycji dostępne są na stronie: www.forumti.pl

BizTech Konsulting SA to doświadczony zespół specjalistów świadczący usługi informatyczne w następujących obszarach: konsulting, bezpieczeństwo, outsourcing IT, projekty infrastrukturalne, rozwiązania biznesowe - CRM/ERP/BI, edukacja.

Zespół BizTech Konsulting stanowi grupę wysokiej klasy specjalistów z wieloletnim doświadczeniem we współpracy z dużymi Klientami w zakresie implementacji systemów IT, wspomagających prowadzenie działalności. Doświadczenie poszczególnych pracowników firmy w realizacji projektów IT jest gwarancją osiągnięcia założonych celów organizacyjnych, funkcjonalnych i biznesowych w precyzyjnie określonym czasie.

Usługi BizTech Konsulting wyróżniają: kompetencje i duże doświadczenie pracowników; terminowość, skuteczność i elastyczność działania; proste i zrozumiałe rozwiązania funkcjonalnie dopasowane do potrzeb i możliwości użytkownika; niezawodność i bezpieczeństwo oferowanych systemów. BizTech Konsulting posiada status: Microsoft Gold Certified Partner, Symantec Gold Partner, Dell Professional Services Partner, VMWare Enterprise Partner, Altiris Gold Partner, Oracle Certified Partner, Oracle Partner Network, Oracle University Partner Reseller, Certyfikat Zgodny z ECDL”, Centrum Egzaminacyjne ECDL-A, Laboratorium ECDL, Prometric Testing Center, EUCIP, KRYTERION Host Location.

BizTech realizuje szkolenia w ramach funduszy ze środków unijnych. Szkolenia te, prowadzone w formie tradycyjnej lub e-Learningowej, przeznaczone są zarówno dla firm, jak i osób indywidualnych. Dotychczas zostały zrealizowane projekty: „ECDL – i Ty możesz mieć europejskie komputerowe prawo jazdy” jako uzupełnienie szkoleń tradycyjnych oraz „System Edukacji Aktywizacji Integracji i Rozwoju Personelu PLL LOT (EduAIR) Sektorowy Program Operacyjny Rozwój Zasobów Ludzkich” jako szkolenia e-Learningowe. Obecnie BizTech realizuje projekt ECDL-Advanced w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

Zespół specjalistów BizTech Konsulting dokonał pierwszego w Polsce wdrożenia systemu wspomagającego zarządzanie relacjami z klientami Microsoft Business Solutions CRM w Fabryce Elementów Hydrauliki PONAR-Wadowice SA. BizTech wdrożył również Microsoft CRM w firmach: Axfarm, Internet Media Services, Konimpex, Medim, Onet Group, Polanowscy Nieruchomości.

BizTech Konsulting jest organizatorem XV Forum Teleinformatyki zatytułowanego „Platformy i rejestry w modelu usługowym funkcjonowania państwa a kluczowe projekty finansowane z Unii Europejskiej”, które odbędzie się w dniach 24-25 września 2009 roku w Miedzeszynie k/Warszawy. BizTech Konsulting S.A., www.biztech.pl

01-018 Warszawa, ul. Wolność 3Atel. (22) 628 12 00, fax (22) 629 70 30       e-mail: info@biztech.pl

Obsługa Prasowa i PR:

INDALO Public Relations, ul. Grochowska 341/281A, 03-882 Warszawa

Zbigniew Blewoński, mobile: (+48) 501 772 619, e-mail: zbigniew.blewonski@indalo.pl

Indalo PR