Społeczeństwo » Społeczeństwo

Już ponad 1200 wniosków złożonych w Alior Banku w ramach kolejnego naboru do programu „Rodzina 500+”

Od 1 sierpnia przyjmowane są wnioski o dofinansowanie w ramach kolejnego etapu rządowego programu Rodzina 500+. Tylko pierwszego dnia za pośrednictwem systemu bankowości Alior Banku swoje aplikacje złożyło ponad 1200 klientów, plasując bank na szóstym miejscu pod względem liczby przyjętych zgłoszeń.

Nowy okres świadczeniowy rozpoczyna się 1 października i aby od tego czasu pobierać środki dystrybuowane w ramach programu, niezbędne jest złożenie wniosku. Umożliwia to system bankowości elektronicznej Alior Banku. W tym celu należy się do niego zalogować i przejść do odpowiedniej sekcji („Centrum produktów”, a następnie „Wniosek Rodzina 500+”). Dane, które posiada bank zostaną automatycznie uzupełnione przez system. Do wniosku należy dodać załączniki, jeśli są one wymagane. Po uzupełnieniu wniosek zostanie przesłany do centralnego systemu rządowego, a klient na podany wcześniej adres e-mailowy otrzyma potwierdzenie jego złożenia. Usługa nie wiąże się z dodatkowymi kosztami po stronie klienta.

W ciągu pierwszego dnia przyjmowania wniosków do kolejnego etapu programu system Alior Banku odnotował ponad 1200 zgłoszeń.

Program „Rodzina 500+” działa od roku, gwarantując nieopodatkowane świadczenie w wysokości 500 zł wypłacanych co miesiąc do 18. roku życia dziecka. Od jego uruchomienia ujednolicono terminy składania wniosków o świadczenie wychowawcze z programu 500+ oraz świadczenia rodzinne i świadczenia
stronie Alior Banku.

a.bak