Firma » Praca

Już ponad 3000 uczniów rozpoczęło edukację z „Wyprawką pierwszoklasisty” od Lidla

Kompletowanie wyprawki przed rozpoczęciem nauki w szkole to emocjonujący moment zarówno dla dzieci, jak i rodziców. Chcąc wesprzeć swoich pracowników i ich rodziny Lidl już po raz czwarty przygotowuje wyprawkę pierwszoklasisty. W tym roku przekaże dzieciom aż 1200 kompletów.

Piórnik, tornister, pierwsze podręczniki i zeszyty, początki przyjaźni i wiele radości z nauki - tak dla pierwszaków będzie wyglądał początek września. Pośród pracowników Lidla jest wielu rodziców, którzy w tym roku będą posyłać swoje pociechy do pierwszej klasy. Na dobry początek tej edukacyjnej przygody Lidl rozdaje pierwszakom plecaki z wyposażeniem. „Od 2012 roku przekazaliśmy już łącznie ponad 2000 kompletów, a w tej edycji ich liczba wzrośnie o kolejne 1200. Za każdym razem akcja spotyka się z ogromnym zainteresowaniem i pozytywnymi reakcjami ze strony naszych pracowników i ich dzieci" - mówi Anna Biskup, PR Manager Lidl Polska. W wyprawce pierwszaki znajdą pojemny tornister, piórnik, worek na buty, tubę na kredki, nożyczki i inne drobiazgi - a wszystko to z wizerunkami ulubionych bohaterów z filmów „Kraina lodu" oraz „Gwiezdne Wojny".

„Wyprawka pierwszoklasisty" to część pakietu ,,Lidl dla Rodziny'', w ramach którego pracownicy otrzymują także bony świąteczne, a ich dzieci paczki ze słodyczami. Pracownicy objęci są również programem bezpłatnej, prywatnej opieki medycznej Medicover oraz mają możliwość przystąpienia do grupowego ubezpieczenia na życie „Allianz Rodzina".

informacje_ms