Dom » Wnętrza

Kabina prysznicowa – jak wybrać odpowiednią?

Zdecydowałeś – robisz remont łazienki i chcesz w niej zamontować kabinę prysznicową! Dobrze – to bardzo ważna decyzja ale to dopiero pierwsza decyzja na drodze do Twojej idealnej kabiny. Zaczynasz rozglądać się, i giniesz w gąszczu ofert, modeli, promocji… Od czego zacząć? Sprawdź..

Od czego zacząć? Jak wybrać idealną kabinę, która będzie cieszyć na lata? Podpowiemy Ci na co zwracać uwagę.

Przede wszystkim sprawdź ile miejsca może zajmować kabina w Twojej łazience. Większa łazienka większe możliwości! I tu należy wspomnieć o różnych sposobach otwierania kabin prysznicowych – jeśli Twoja łazienka jest niezbyt duża bądź takie są Twoje oczekiwania kabina może mieć drzwi przesuwne. Zdecydowanym atutem takiego rozwiązania jest oszczędność miejsca, które z kolei należy przewidzieć montując kabinę, której drzwi otwierają się na zewnątrz. Przy mocowaniu drzwi przesuwnych zastosowanie znajdują rolki. Zwróć uwagę z czego są zrobione, jak wyglądają. Rolki to jedna z bardziej eksploatowanych części kabin – musisz mieć pewność, że producent zapewnia materiały eksploatacyjne i w przyszłości będziesz mógł je wymienić, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Styl kabiny może także być różny – klasyczny bądź nowoczesny i prosty. Zastanów się jakiego wyglądu oczekujesz od swojej kabiny prysznicowej.  Kabiny klasyczne, półokrągłe bądź kwadratowe to bardzo bezpieczne rozwiązanie a ich oferta na rynku jest bardzo rozbudowana.

Niektóre kabiny można także montować na wysokim brodziku – to rozwiązanie jest bardzo funkcjonalne i popularne wśród posiadaczy małych łazienek. Wysoki brodzik może pełnić funkcję np. wanny dla małego dziecka.

Kabiny nowoczesne to kabiny bezprofilowe i  kabiny typu walk in czyli kabiny otwarte. Kabiny typu walk in są przeznaczone do bardzo nowoczesnych i prostych wnętrz oraz raczej do łazienek o dużych powierzchniach. Kabiny bezprofilowe są proste i idealnie dopasowujące się do praktycznie każdego wnętrza. Zdecydowanym atutem kabin bezprofilowych jest bardzo prosta budowa, która znacznie ułatwia utrzymanie w czystości kabiny.

Marka Sea-Horse posiada w swojej ofercie różnego rodzaju kabiny – od klasycznych do nowoczesnych. Linia SIGMA to klasyczne kabiny prysznicowe półokrągłe i kwadratowe, z wysokim bądź standardowym brodzikiem, w różnych kolorach szkła. Linia FRESH LINE to kabiny bezprofilowe, wśród których znajdziesz kabiny w szkle transparentnym, grafitowym bądź z powłoką lustrzaną, kwadratowe bądź półokrągłe. Dużym atutem tych kabin jest to, że wyposażono jest w zawiasy z funkcją podnoszenia drzwi. Ten znaczący atut umożliwia montaż kabin jednocześnie na brodzikach jak i na specjalnie przygotowanym podłoży wyposażonym w odpływ, bez brodzika. Kabiny Sea-Horse z serii EASY IN to kabiny otwarte, świetnie nadające się do przestronnych łazienek.

Sea-Horse – Łazienka w dobrym stylu. Świetne kabiny prysznicowe za rozsądną cenę.

Wyłącznym dystrybutorem marki Sea-Horse jest firma METAL-HURT.

Wejdź na http://metalhurt.com.pl aby sprawdzić, gdzie kupisz produkty marki Sea-Horse.

METAL-HURT importer Sea-Horse Twoja kabina prysznicowa