Technologie » Internet

Kafito.pl w językach świata

Statystyki oglądalności katalogu Kafito.pl wskazują, że 90 proc. odwiedzających użytkowników pochodzi z Polski, natomiast pozostałe 10 proc. to goście z zagranicy. Chcąc ułatwić obcokrajowcom korzystanie z katalogu w serwisie pojawiła się nowa, interesująca opcja!

Obecnie każdy użytkownik może wybrać jeden z 34 języków, w którym chce oglądać stronę Kafito.pl. Wszystkie treści zawarte w serwisie wraz z wpisami katalogowymi zostają natychmiast przetłumaczone na wybrany język, dzięki czemu użytkownik może swobodnie poruszać się po katalogu.

To nie koniec niespodzianek: - Użytkownik po przejrzeniu treści katalogu może przejść na stronę internetową danej firmy, która również wyświetli mu się w wybranym przez siebie języku! Dzięki temu nie tylko katalog, ale również każda strona www, której wpis został w nim umieszczony, może być swobodnie przeglądana i zrozumiana przez użytkowników z całego świata - mówi Sławomir Połomski, administrator systemu.

Wprowadzone unowocześnienia przyniosą niewymierne korzyści dla firm bezpłatnie reklamujących się w serwisie Kafito.pl. Bardzo często gośćmi polskich stron katalogowych są zagraniczne podmioty poszukujące informacji o naszych firmach, produktach i usługach, nierzadko też partnerów do współpracy na polskim rynku. Dostępność serwisu w ich rodzimym języku znacznie ułatwi zapoznanie się z ofertą danej firmy oraz nawiązanie kontaktu.

W przeciągu najbliższych dni możliwość tłumaczenia treści pojawi się również w CentrumPR.pl oraz na forum wielotematycznym eGadki.pl. Tymczasem działanie nowej funkcji można wypróbować na www.kafito.pl, w którym zastosowano już system automatycznego tłumaczenia Google.

BEST image PR

• magica
    magica 2008-12-19 14:10:37

wow! niesamowite to tłumaczenie! :)