Technologie » Internet

Kasperski gospodarzem forum o cyberprzestępczości na Infosecurity Europe 2009

Kaspersky Lab informuje, że współzałożyciel i dyrektor generalny firmy, Jewgienij Kasperski, będzie gospodarzem forum o cyberprzestępczości podczas konferencji Infosecurity Europe 2009, która odbędzie się w Londynie w dniach 28-30 kwietnia 2009 r.

Na stoisku G40 Kaspersky Lab przedstawi pełną ofertę rozwiązań do ochrony punktów końcowych przeznaczonych dla korporacyjnych sieci IT, łącznie z Kaspersky Open Space Security, Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition oraz hostowanymi usługami bezpieczeństwa.

Nowe oprogramowanie Kaspersky Mobile Security Enterprise Edition chroni korporacyjnych użytkowników smartfonów przed cyberprzestępczością, jednocześnie zabezpieczając poufne informacje biznesowe, jak również dane osobiste przechowywane na skradzionych lub zgubionych urządzeniach przed kradzieżą danych.

Osoby, które odwiedzą stoisko G40, dowiedzą się, w jaki sposób można zredukować koszty operacyjne, bez zmniejszania poziomu bezpieczeństwa firmy. Hostowane usługi bezpieczeństwa firmy Kaspersky Lab odfiltrowują szkodliwe programy oraz inną niepożądaną zawartość bezpośrednio "w chmurze". W ten sposób zagrożenia nigdy nie docierają do firmowej sieci, a pracownicy otrzymują czysty strumień danych.

Kaspersky Lab poprowadzi również blok techniczny zatytułowany "Biznes botnetowy", który odbędzie się 28 kwietnia o godz. 11:20. Ponadto 29 kwietnia o godz. 14 odbędzie się forum poświęcone cyberprzestępczości, którego gospodarzem będzie współzałożyciel i dyrektor generalny firmy, Jewgienij Kaspersky. Wstępna rejestracja uczestników forum prowadzona jest na stronie: http://www.kaspersky-labs.co.uk/cybercrime.

28 kwietnia odbędzie się prestiżowa ceremonia wręczenia nagród SC Magazine Awards 2009, do których został nominowany Kaspersky Open Space Security. Oprogramowanie Kaspersky Lab konkuruje w następujących kategoriach: Best Anti-malware Solution, Best SME Security Solution oraz Security Product of the Year.

Aby umówić się na indywidualne spotkanie z Jewgienijem Kasperskim, współzałożycielem i dyrektorem generalnym Kaspersky Lab, Malcolmem Tuckiem, dyrektorem Kaspersky Lab odpowiedzialnym za działania w Wielkiej Brytanii i Irlandii lub Davidem Emmem, członkiem Global Research and Analysis Team w firmie Kaspersky Lab podczas konferencji Infosecurity Europe, należy wysłać zgłoszenie na adres: prasa@kaspersky.pl, ewentualnie skontaktować się z firmą Kaspersky Lab Polska telefonicznie pod numerem 0801 000 215 lub (34) 368 18 14. Ponadto, każdego dnia od godz. 16:30 Kaspersky Lab zaprasza przedstawicieli prasy i mediów na „happy hour” na stoisku G40.

Infosecurity Europe odbędzie się w dniach 28-30 kwietnia 2009 roku w Earls Court Exhibition Centre, w Londynie. Więcej informacji dotyczących konferencji można uzyskać na stronie http://www.infosec.co.uk.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.