Technologie » Komputery

Kaspersky Endpoint Security 8 zdobywa „Best Protection 2012” i „Best Repair 2012”

Flagowe rozwiązanie korporacyjne firmy Kaspersky Lab zdobyło dwa prestiżowe europejskie wyróżnienia w przeprowadzonym przez AV-Test podsumowaniu na koniec 2012 roku.

Kaspersky Endpoint Security zdobył tytuły Best Protection 2012 oraz Best Repair 2012 za najlepszą ochronę i najskuteczniejsze leczenie komputerów. Kaspersky Lab jako jedyny producent otrzymał dwa wyróżnienia w tym rocznym podsumowaniu.

W 2012 roku Kaspersky Endpoint Security 8 uzyskiwał rewelacyjne wyniki w złożonych testach przeprowadzonych przez AV-Test. W pięciu przypadkach okazał się bezwzględnym zwycięzcą. Wykorzystywane przez to korporacyjne rozwiązanie bezpieczeństwa technologie ochrony firmy Kaspersky Lab wykrywały i usuwały nowe i nieznane zagrożenia, konsekwentnie uzyskując imponujące wyniki w dwóch najważniejszych grupach testów badających skuteczność ochrony i naprawiania. W podsumowaniu wyników testów w 2012 roku AV-Test uhonorował Kaspersky Endpoint Security 8 dwoma ważnymi wyróżnieniami - Best Protection 2012 oraz Best Repair 2012.

Andreas Marx, CEO

AV-TEST

„Chcielibyśmy pogratulować całemu zespołowi Kaspersky Lab za otrzymanie wyróżnienia AV-TEST BEST PROTECTION AWARD 2012 oraz AV-TEST BEST REPAIR AWARD 2012 dla rozwiązania Kaspersky Endpoint Security” – skomentował Andreas Marx, dyrektor generalny, AV-Test. „Wszystkie produkty korporacyjne firmy Kaspersky Lab zaprezentowały doskonałe możliwości w zakresie ochrony i naprawiania w 2012 roku”.

„Coroczne nagrody przyznawane przez prestiżowe laboratoria testowe stanowią najważniejszy i najbardziej przydatny wskaźnik jakości każdego rozwiązania antywirusowego” – powiedział Oleg Iszanow, szef działu badań antywirusowych, Kaspersky Lab. „Dzięki nim użytkownicy mogą sprawdzić, które rozwiązania bezpieczeństwa oferują najwyższy poziom skuteczności. Cieszymy się z tego, że w tym roku nasz produkt korporacyjny Kaspersky Endpoint Security 8 zdobył wyrazy uznania niezależnych ekspertów z laboratorium AV-Test za niezawodną ochronę antywirusową oraz za przywracanie systemu po infekcji”.

Pełny artykuł poświęcony podsumowaniu testów prowadzonych przez laboratorium AV-Test w 2012 r. jest dostępny na stronie: http://www.av-test.org/en/test-procedures/award/2012.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.