Technologie » Komputery

Kaspersky Internet Security 2012 triumfuje w teście magazynu PC Format

Kaspersky Lab Polska informuje o zwycięstwie programu Kaspersky Internet Security 2012 w teście magazynu PC Format. Wyniki testu zostały opublikowane w numerze 4/2012 magazynu. Kaspersky Internet Security pokonał konkurencję i został uhonorowany prestiżowym wyróżnieniem „Najlepsza Jakość”.

Redakcja magazynu PC Format przetestowała sześć komercyjnych i dwa bezpłatne pakiety typu Internet Security dostępne na polskim rynku. W teście skuteczności posłużono się publicznie dostępnymi wynikami badań dwóch niezależnych laboratoriów – AV-Test oraz AV-Comparatives. Poza analizą wyników skuteczności testowanych pakietów bezpieczeństwa, redakcja PC Formatu przeprowadziła szczegółowe testy sprawdzające obciążenie systemu w trakcie pracy ochrony w czasie rzeczywistym oraz podczas pełnego skanowania systemu z ustawieniami domyślnymi.

Podsumowując wyniki testu Agnieszka Serafinowicz, redaktor PC Formatu, napisała: „Najwyższą notę przyznaliśmy produktowi firmy Kaspersky Lab, który nie tylko uzyskał wynik 100-proc. w czterech testach, ale też ani razu nie zasygnalizował fałszywego alarmu”.

W opisie programu Kaspersky Internet Security 2012 redakcja magazynu podkreśliła: „Uniwersalny program oferujący ochronę na ponadprzeciętnym poziomie. Chroni wykorzystując do tego istny arsenał metod analitycznych (...) Podejrzane działania są blokowane, a w testach laboratoryjnych nie stwierdzono żadnych fałszywych alarmów. Do dyspozycji użytkownika jest również specjalne środowisko bezpiecznego uruchamiania”.

Informacje szczegółowe o programie Kaspersky Internet Security 2012 można znaleźć na stronie http://www.kaspersky.pl/2012.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.