Technologie » Komputery

Kaspersky Lab zwycięzcą nagrody 2013 Excellence Award magazynu SC Magazine

Kaspersky Lab został ogłoszony zwycięzcą nagrody „Excellence Award” magazynu SC Magazine za wybitne osiągnięcia w dziedzinie bezpieczeństwa informacji.

Produkt Kaspersky Endpoint Security for Windows został nagrodzony w kategorii „Najlepsze rozwiązanie bezpieczeństwa dla sektora SMB”, w której znalazły się firmy oferujące najlepsze produkty bezpieczeństwa pomagające klientom pokonać dzisiejsze najpoważniejsze wyzwania IT. Nagroda została wręczona podczas 16 corocznej Ceremonii SC Magazine Awards, która została połączona z coroczną konferencją RSA i odbyła się 26 lutego 2013 roku w San Francisco.

Nagrody SC Magazine Award stanowią najbardziej prestiżowe wyróżnienie w branży bezpieczeństwa i przyznawane są jedynie najbardziej zasłużonym firmom. Zwycięzcy zostali wyłonieni przez panel wybitnych specjalistów ds. bezpieczeństwa z sektora prywatnego i publicznego, starannie wybranych przez zespół redakcyjny SC Magazine w oparciu o ich szeroką wiedzę i doświadczenie w zakresie bezpieczeństwa informacji. Na podstawie tej wszechstronnej analizy Kaspersky Lab został uznany tegorocznym zwycięzcą w kategorii „Najlepsze rozwiązanie bezpieczeństwa w sektorze SMB”.

„Jesteśmy dumni, że możemy przypieczętować osiągnięcia Kaspersky Lab nagrodą 2013 SC Award Excellence Awards” – powiedziała Illena Armstrong, wiceprezes działu wydawniczego SC Magazine. „Liczba cyberzagrożeń dla sektora prywatnego i publicznego jest ogromna, jednak Kaspersky Lab jest jedną z nielicznych firm, które otwarcie mierzą się z tym wyzwaniem, odpierając wiele potencjalnych ataków”.

W ogłoszeniu nagród opublikowanym na stronie internetowej magazynu SC Magazine można przeczytać: „Funkcje rozwiązania firmy Kaspersky Lab obejmują gotowe do użycia szablony oraz możliwość precyzyjnego kontrolowania polityki bezpieczeństwa, przez co pomagają administratorom przystosować zabezpieczenia do unikatowych potrzeb organizacji i sprawiają, że rozwiązanie jest łatwiejsze w użyciu i zapewnia szeroką ochronę i zarządzanie (...) Firma Kaspersky Lab nadal dużo inwestuje w prace badawczo rozwojowe, aby tworzyć własne nowe technologie wzbogacające jej ofertę. Wszystkie technologie Kaspersky Lab są tworzone w oparciu o wspólną bazę i płynnie współdziałają ze sobą. W efekcie użytkownicy otrzymują rozwiązania, które są bardziej wydajne i łatwiejsze w zarządzaniu”.

Nagrody SC Awards, przyznawane już po raz 16, stanowią czołowe wyróżnienie dla specjalistów ds. IT i produktów, które zwalczają niezliczone zagrożenia bezpieczeństwa w dzisiejszym świecie korporacyjnym. Coroczne nagrody zwracają uwagę na najlepsze rozwiązania, usługi i profesjonalistów, stanowiąc uznanie dla osiągnięć i doskonałości technicznej. SC Magazine wyróżnia osiągnięcia specjalistów ds. bezpieczeństwa, innowacje tworzone w społeczności producentów i dostawców usług oraz żarliwą pracę rządu, organizacji komercyjnych i non-profit. Więcej informacji oraz szczegółową listę kategorii oraz zwycięzców można uzyskać na stronie www.scmagazineus.com/awards.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky Lab jako źródła.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.