Technologie » AGD - RTV

Klienci Media Markt ustrzelili zakupy na prawie 2 mln złotych!

W ramach akcji „Ustrzel darmowe zakupy” klienci sklepów Media Markt w dniach od 17 do 28 lipca mieli okazję zagrać o zwrot wydanych pieniędzy.

Wystarczyło jedynie oddać celny strzał do bramki. Łączna kwota zwrotów dla zwycięzców wyniosła prawie dwa miliony złotych.

Jeszcze przed startem rozgrywek polskiej ligi piłki nożnej, Media Markt zaprosił swoich klientów do udziału w niecodziennej akcji. W czasie 9 dni trwania akcji „Ustrzel darmowe zakupy”, każdy kto oddał celny strzał do bramki Media Markt, mógł otrzymać zwrot pieniędzy za zakupiony sprzęt. W gronie zwycięzców znalazło się prawie 2000 osób.

„Nasza akcja spotkała się z bardzo entuzjastycznym przyjęciem. Piłka nożna od zawsze budzi duże emocje, tak też było i tym razem. Wielu klientów chętnie sprawdzało swoje umiejętności strzeleckie, a dzięki licznej widowni mieli szansę poczuć się jak na prawdziwej piłkarskiej arenie. O sukcesie akcji świadczy również liczba zwycięzców, których było blisko 2000, co średnio daje po kilkadziesiąt osób w każdym z 47 sklepów Media Markt rozmieszczonych w całej Polsce”.
– powiedziała Wioletta Batóg, Rzecznik Prasowy Media Saturn Holding Polska Sp. z o. o.

Minimalną kwotą zakupów, umożliwiającą udział w promocji było 50 zł brutto. Nie ustanowiono natomiast górnej granicy, do której można było uzyskać zwrot. Rekord padł w Krakowie, gdzie klientowi zwrócono pieniądze za zakup kompletnego wyposażenia AGD do kuchni o wartości 11 625 złotych. Łącznie klienci Media Markt ustrzelili zakupy na prawie 2 miliony złotych.

Relacja z akcji: Ustrzel darmowe zakupy

Media Markt to największy sprzedawca detaliczny artykułów z zakresu elektroniki użytkowej w Europie. Na sukces, jakim cieszy się ta założona w 1979 r. firma, należąca do Media-Saturn-Holding GmbH, składa się szeroki wybór markowych produktów w niskich cenach, kompetentny personel, doskonała obsługa, charakterystyczna reklama oraz zdecentralizowana struktura organizacyjna. Obecnie Media Markt posiada w Polsce 47 sklepów stacjonarnych oraz sklep internetowy mediamarkt.pl z ofertą 100 000 produktów.

Media Markt
www.mediamarkt.pl
Więcej informacji z firmy MEDIA SATURN  ( press box )

newss.pl