Firma » Biznes

Klienci Orange z ubezpieczeniem od Europ Assistance

Orange przygotowało dla swoich klientów możliwość skorzystania ze specjalnej oferty ubezpieczenia podróżnego za pomocą aplikacji BeforeYouGo. Specjalne kody rabatowe będą dostępne na Platformie „Moje Okazje” zarówno z poziomu strony internetowej, jak i aplikacji mobilnej „Mój Orange”.

Za realizację świadczeń ubezpieczeniowych odpowiada firma Europ Assistance Polska.

Polisę można kupić za pośrednictwem strony internetowej www.beforeyougo.pl lub dedykowanej aplikacji mobilnej BeforeYouGo dostępnej na system Android i IOS.  Zakup jest szybki i łatwy, zajmuje maksymalnie 4 minuty, a to wszystko z poziomu telefonu komórkowego. Ubezpieczenie turystyczne dostępne jest w trzech wariantach i zapewnia natychmiastową pomoc w nagłych wypadkach podczas podróży.

Aplikacja BeforeYouGo to najszybszy i najprostszy sposób, aby ubezpieczyć się na czas podróży zagranicznej. Aplikacja jest prosta, intuicyjna i przejrzysta dla każdego użytkowania nawet takiego, który po raz pierwszy ma do czynienia z ubezpieczeniami podróżnymi - mówi Krzysztof Michałek z BeforeYouGo Sp. z o.o.

Ubezpieczenie assistance w podróży

Ubezpieczenie BeforeYouGo jest pomocne dla wszystkich osób, które wybierają się w podróż zagraniczną. Klienci mogą liczyć na pomoc w sytuacji nagłego zachorowania lub nieszczęśliwego wypadku, a także w sytuacji zgubienia bagażu. Ponadto objęci zostają ubezpieczeniem od następstw nieszczęśliwych wypadków (NNW) i ubezpieczeniem odpowiedzialności cywilnej w życiu prywatnym (OC).

Oferta dostępna jest w trzech wariantach Eco, Premium i VIP. W ramach wszystkich dostępnych opcji ubezpieczeni otrzymują organizację i pokrycie, do wysokości sumy ubezpieczenia, kosztów leczenia, obejmujących leczenie ambulatoryjne, wizytę lekarską, zakup lekarstw, leczenie szpitalne, transport medyczny, transport zwłok, transport ubezpieczonego do Polski lub kraju miejsca stałego zamieszkania, a posiadacze wariantu VIP mają także dostęp do leczenia stomatologicznego.

Dodatkowo ubezpieczenie zapewnia organizację pomocy w przypadku kradzieży lub utraty dokumentów, pomoc w odzyskaniu i ponownym wysłaniu bagażu podróżnego, czy w przypadku opóźnienia lotu. Ponadto w wariancie Premium i VIP klienci mają zagwarantowany transport do Polski osób bliskich towarzyszących im w podróży, podróż i pobyt osoby wezwanej do towarzyszenia, a w przypadku gdy ubezpieczony ze względu na stan zdrowia nie może kontynuować podróży powrotnej samochodem jako kierowca, ubezpieczyciel organizuje i pokrywa koszty związane z opłaceniem, zakwaterowaniem i podróżą kierowcy zastępczego. Dodatkowo posiadacze najszerszych wariantów mogą skorzystać z pomocy prawnej, pomocy tłumacza i są objęci ochroną ubezpieczeniową od następstw nieszczęśliwych wypadków, które wydarzyły się podczas podróży.

Z roku na rok obserwujemy coraz większe zainteresowanie polisami ubezpieczenia turystycznego. Przybywa też osób, które korzystają ze świadczeń assistance. Możliwość zakupu ubezpieczenia przez aplikację mobilną to nowoczesne rozwiązanie, które wychodzi naprzeciw oczekiwaniom zarówno rynku, jak i klienta. Ponadto, zaletą ubezpieczenia jest jego szeroki zakres, który gwarantuje pomoc w wielu nieprzewidzianych sytuacjach, które mają miejsce podczas wakacji, a także konkurencyjna cena – dodaje Urszula Szwarc, Zastępca Dyrektora Departamentu Sprzedaży w Europ Assistance Polska.

Osoby, które lubią bardzo aktywnie spędzać urlop, dzięki rozszerzeniu swojej polisy (sporty wysokiego ryzyka), będą mogli bezpiecznie i bez ograniczeń oddawać się swojej ulubionej aktywności. Kitesurfing, spadochroniarstwo, wspinaczka górska, czy jazda konna, to tylko niektóre ze sportów wysokiego ryzyka, które obejmuje ubezpieczenie.

Europ Assistance Polska