Firma » Bankowość

Kolejna subskrypcja IPU w ING

ING Bank we współpracy z ING Towarzystwem Ubezpieczeń na Życie zaoferował klientom czwartą już w tym roku subskrypcję dwóch wariantów Inwestycyjnego Planu Ubezpieczeniowego, których dochodowość jest uzależniona od zmiany kursu euro w stosunku do złotego. Subskrypcje potrwają do 3 kwietnia b.r.

W związku z bardzo dużym zainteresowaniem ze strony naszych klientów zdecydowaliśmy się przedłużyć oferowanie  Inwestycyjnych Planów Ubezpieczeniowych kod DILT017 i 018.

W efekcie tej decyzji produkty te będą  dostępne dla potencjalnych nabywców przez okres łącznie ponad 2 miesięcy, co właściwie można już określić mianem stałejej oferty - powiedział Dariusz Maliszewski, szef Wydziału Produktów Strukturyzowanych w ING Banku.

Inwestycyjny Plan Ubezpieczeniowy (IPU) to propozycja dla klientów, którzy chcą pomnożyć swoje pieniądze, licząc na zyski wynikające z obserwowanych ostatnio silnych zmian kursu złotego wobec euro. Co ważne, IPU gwarantuje 100% ochronę zainwestowanego kapitału na zakończenie inwestycji oraz ochronę na życie w czasie jej trwania.

Inwestycyjny Plan Ubezpieczeniowy zawierany jest na 12 miesięcy i proponowany w 2 wariantach. Pierwszy zorientowany jest na wzrost wartości EUR, drugi na spadek wartości EUR względem złotówki. Klient, zgodnie z własnymi preferencjami, ustala wagi wpłat, jakich dokona na poszczególne warianty produktu. Całkowity możliwy do osiągnięcia zysk z inwestycji w każdym z wariantów IPU to 8% w skali roku.

Aby skorzystać z oferowanych wariantów produktu wystarczy wpłacić minimum 3 000 zł na każdy z nich. W okresie subskrypcji środki zgromadzone na rachunkach oprocentowane są według stawki 4,0% w skali roku.

Przypominamy, że subskrypcji produktów strukturyzowanych można dokonać zarówno w oddziałach banku jak i za pomocą serwisu internetowego ING BankOnLine.

ap