Technologie » Telekomunikacja

Kolejny ważny kontrakt w Grupie I&B System

Sword Media, spółka z Grupy I&B System, podpisała kontrakt, dzięki któremu znacząco zwiększy swój potencjał sprzedażowy. Oferowane przez firmę artykuły biurowe trafią do sieci sklepów Media Markt i Saturn.

Porozumienie zawarte między Sword Media i sieciami sklepów wielkopowierzchniowych przewiduje, że artykuły biurowe spółki z Grupy I&B System trafią do 47 sklepów Media Markt i Saturn na terenie całego kraju. - Umowa zdecydowanie zwiększa nasz potencjał sprzedażowy poszerzając równocześnie naszą sieć dystrybucji o nowy kanał - jedną z wiodących w Polsce sieć sklepów oferujących szeroki asortyment produktów elektroniki użytkowej, AGD i multimediów. Mamy atrakcyjne produkty i jestem przekonany, że podpisane porozumienie znajdzie odzwierciedlenie w poziomie przychodów - powiedział Sławomir Strojnowski, prezes zarządu Sword Media. Spółka ta specjalizuje się w dystrybucji wysokiej klasy sprzętu i asortymentu biurowego (m.in. niszczarki, laminatory, gilotyny, artykuły piśmiennicze). Jest wyłącznym dystrybutorem w Polsce produktów brytyjskich marek Snopake i Swordfish oraz Platignum. Dotychczas spółka sprzedawała swoje produkty za pośrednictwem m.in. Empik, Lyreco, czy też sieci Real.

- Sword Media jest młodą firmą. Udało nam się jednak wykorzystać efekty synergii - dzięki dobrym kontaktom z sieciami sklepów wielkopowierzchniowych szybko zbudowaliśmy dużą sieć sprzedaży - stwierdził Marcin Niewęgłowski, wiceprezes I&B System - Umowa oraz kontrakty podpisane niedawno przez spółki informatyczne z Grupy pokazują, że skutecznie realizujemy strategię rozwoju poszczególnych segmentów biznesowych I&B System - dodał prezes Niewęgłowski.

Na początku października dwie inne spółki z Grupy - Invar Integracje oraz I&B Consulting - podpisały umowy o wartości przekraczającej 2,7 mln zł, co stanowiło ponad 10 proc. skonsolidowanych przychodów I&B System za 2007 rok.

Media Service Sp. z o.o.