Rozrywka i wypoczynek » Uroczystości

Kolorowe emocje w samym sercu Warszawy

W weekend 14-15 września 2013 roku, w centrum Warszawy – przed Pałacem Kultury i Nauki – odbędzie się plenerowa wystawa prac plastycznych stworzonych w ramach ogólnopolskiej akcji społecznej „Kolorowe boiska… czyli Szkolna Pierwsza Liga”.

Zwiedzanie kolorowej ekspozycji to doskonała okazja do dzielenia pozytywnych emocji i głosowania na najlepszą pracę!

„Kolorowe boiska… czyli Szkolna Pierwsza Liga” to realizowana przez Fabrykę Farb i Lakierów Śnieżka SA ogólnopolska akcja społeczna, mająca na celu popularyzowanie wśród dzieci i młodzieży idei aktywnego spędzania wolnego czasu. W programie biorą udział szkoły podstawowe z małych miejscowości, które nie posiadają własnego zaplecza sportowego lub nie dysponują środkami na renowację starego obiektu. Uczniowie ze szkół, które uczestniczą w akcji przygotowują prace plastyczne przedstawiające kolory i atrybuty Szkolnej Drużyny Piłkarskiej. Główną nagrodę w konkursie stanowi nowoczesne, wielofunkcyjne boisko sportowe, dzięki któremu dzieci zyskują doskonałe warunki do uprawiana sportów zespołowych.  Laureaci kolejnych miejsc otrzymują nagrody w postaci piłek, sprzętu sportowego i materiałów na remont szkoły. Najlepsze prace wyłaniane są poprzez głosowanie internautów i wybierane przez jury konkursu. W tegorocznej, siódmej edycji programu  „Kolorowe boiska… czyli Szkolna Pierwsza Liga”  zwyciężyło dzieło przygotowane przez uczniów z Pereł, w województwie warmińsko-mazurskim. Jak co roku, akcja przyniosła wiele emocji, nie tylko wśród dzieci, ale także ich rodziców, nauczycieli i całych lokalnych społeczności.

Wystawa, która w dniach 14-15 września odbędzie się przed Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie, ma na celu wyróżnienie dziesięciu prac plastycznych, które zyskały uznanie jurorów konkursu „Kolorowe boiska", ale nie znalazły się w finałowej 10-tce, wybranej przez internautów.

Przez cały weekend zwiedzający ekspozycję będą mogli oglądać 10 zaprezentowanych tam dzieł i oddawać głosy na jedną, najlepszą ich zdaniem pracę. Każdy chętny, będzie mógł wskazać wybraną pracę za pomocą specjalnej naklejki. Trzy szkoły, które zdobędą największą ilość głosów zostaną nagrodzone produktami Śnieżki.

Wystawę rozpocznie uroczyste otwarcie z udziałem mediów, młodych autorów prac oraz przedstawicieli firmy. Oficjalnego przecięcia wstęgi dokona Gość Specjalny: Joanna Jabłczyńska!

Tegoroczna wystawa to już druga tego typu ekspozycja w historii projektu „Kolorowe Boiska… czyli szkolna pierwsza liga”. Podczas zeszłorocznego spotkania, które odbyło się na warszawskim Starym  Mieście wystawę odwiedziły setki zwiedzających, a zwycięska szkoła zdobyła aż 458 głosów!

Zapraszamy do odwiedzenia wystawy i głosowania!

RedPen Public Relations