Dom » Budownictwo

Kompleksowe usługi dla inwestycji budowlanych

Szybkość budowy, wysokie standardy wykonania oraz możliwość dopasowania do potrzeb klienta sprawiają, że budownictwo modułowe jest idealnym rozwiązaniem dla wielu inwestycji. O jakości tej technologii przekonali się już Czesi, Niemcy oraz Francuzi.

W Polsce także cieszy się ona coraz większą popularnością i z powodzeniem wykorzystywana jest już przy różnorodnych inwestycjach korzystających z technologii i oferty firmy Touax.

Przygotowanie i realizacja

Szybkie tempo rozpoczęcia projektu wynika z faktu, że obecny zasięg działania firmy pozwala na szczegółowe omówienie potrzeb klienta oraz przygotowanie wyceny już w początkowej fazie inwestycji. Natomiast technologia Touax oraz kompleksowa oferta pozwalają na szybkie – nawet już w 3 tygodnie – postawienie w niemal dowolnym miejscu budynków modułowych. Takie obiekty są w pełni dostosowane do potrzeb inwestorów – elementy można dowolnie zestawiać i zmieniać ich aranżacje, a wnętrza i elewacje estetycznie wykończyć, na przykład według identyfikacji wizualnej firmy.

Ważne jest także, że zespół inżynierów oraz wykwalifikowanych pracowników i partnerów firmy może czuwać nad każdym etapem realizacji oraz utrzymania niezawodności inwestycji. Touax gwarantuje bowiem, w zależności od potrzeb klienta, fachowy transport, profesjonalny montaż (modułów i wszelkich instalacji), wyposażenie pomieszczeń oraz możliwość obsługi i zarządzania obiektem, w tym wsparcie techniczne i konserwację obiektu.

Nasza kompleksowa oferta na wykończenie oraz wyposażenie obiektu dotyczy m.in. dowolnych mediów, klimatyzacji, sieci IT oraz systemu naturalnej wentylacji i instalacji wodno-kanalizacyjnej. Czyni to więc budynek modułowy niezwykle funkcjonalnym i komfortowym – mówi Jacek Staniszewski, Dyrektor Generalny Touax.

Finansowanie

Decydując się na wybór technologii modułowej oferowanej przez Touax istnieje możliwość wielorakiego finansowania inwestycji. Pierwsza opcja to najem modułów, druga - zakup, trzecia to zakup z odkupem przez producenta, a czwarta leasing. W oparciu o odpowiednią kalkulację opłacalności inwestycji można wybrać najbardziej korzystne rozwiązanie. Zastosowanie technologii modułowej może być opłacalne zarówno na okres krótko- (nawet kilka tygodni, np. w przypadku przebudowy budynku – nie ma wówczas potrzeby wstrzymywania prac firmy) czy długoterminowy (odpowiednio konserwowanie modułów pozwala na komfortowe korzystanie z nich nawet przez 40 lat).

Korzyści z rozwiązań modułowych

Olbrzymią zaletą tej technologii jest szybkość postawienia budynków, przy jednoczesnym zachowaniu standardów jakości i wysokiego komfortu użytkowania. Ponadto należy zaznaczyć, że rozwiązania modułowe, spełniają najwyższe standardy bezpieczeństwa i podlegają tym samym normom, co budynki stawiane tradycyjnymi metodami. Jedyną różnicą jest fakt, że ściany wznoszone są z gotowych elementów. Następnie mogą być one obudowane zgodnie z oczekiwaniami klienta – podkreśla – Jacek Staniszewski.

Po zakończeniu okresu użytkowania możliwe jest przeniesienie modułów w inne miejsce, zmienienie formy ich użytkowania albo zwrot producentowi. Oznacza to, dużą efektywność, zarówno kosztową jak i  użytkową.

Touax
http://