Technologie » Internet

Konferencja Kaspersky Security Analyst Summit (SAS) ponownie online w dniach 28-29 września 2021 r.

Kaspersky po raz kolejny zaprasza do udziału w wydarzeniu Kaspersky Security Analyst Summit (SAS), podczas którego specjaliści ds. cyberbezpieczeństwa będą omawiać zmiany w krajobrazie bezpieczeństwa IT oraz dzielić się swoją wiedzą na temat najnowszych, wyrafinowanych zagrożeń.

Bogaty program konferencji online został rozłożony na dwa dni: 28-29 września 2021 r.

Konferencja SAS to coroczne wydarzenie, na którym spotykają się znani badacze bezpieczeństwa IT, naukowcy, a także przedstawiciele globalnych organów ścigania i agencji rządowych. Celem wydarzenia jest zwiększenie współpracy w walce z cyberprzestępczością, przez co stanowi ona idealną okazję do debaty, wymiany informacji oraz prezentacji przełomowych badań.

Podobnie jak dwie poprzednie edycje, tegoroczna konferencja SAS odbędzie się wirtualnie w dniach 28-29 września w godz. 16:00–20:00. Program konferencji obejmie najistotniejsze trendy w zakresie cyberbezpieczeństwa zaobserwowane w ostatnim roku. Uczestnicy będą mieli niepowtarzalną okazję poznać najnowsze i niedawno wykryte ataki APT, wyniki analiz oraz przykłady wykorzystania danych dotyczących zagrożeń.

Podczas konferencji eksperci będą omawiać palące tematy, które nurtowały specjalistów i opinię publiczną w 2021 r. – od ataków na łańcuchy dostaw po komercyjne oprogramowanie szpiegowskie. Oprócz prezentacji badań dotyczących luk w zabezpieczeniach i zagrożeń paneliści poprowadzą kilka warsztatów i nowych szkoleń, które pomogą specjalistom ds. wyszukiwania zagrożeń stać się lepszymi profesjonalistami w zakresie cyberbezpieczeństwa.

Oprócz przedstawicieli firmy Kaspersky w konferencji wezmą udział eksperci z takich organizacji jak PwC, Mandiant, Nex, Group IB, Sourcegraph, NTT Security KK oraz Yandex.

Niestety, ze względu na warunki zewnętrzne, nadal nie będziemy mogli spotkać się osobiście na konferencji SAS. Jednak wciąż dostrzegamy silną potrzebę kontaktu i wymiany wiedzy w społeczności związanej z cyberbezpieczeństwem i dlatego postanowiliśmy zorganizować tegoroczną edycję online. Nasze dwie poprzednie wirtualne konferencje spotkały się z pozytywnym odzewem, dlatego wracamy z nowym i lepszym programem – powiedział Siergiej Nowikow, zastępca dyrektora Globalnego Zespołu ds. Badań i Analiz (GReAT) firmy Kaspersky.

Pełny program konferencji jest dostępny na stronie https://thesascon.com/program.

Rejestracja udziału w konferencji SAS’21 jest otwarta dla wszystkich i bezpłatna. Można jej dokonać na stronie: https://kas.pr/oaw7.

Dalsze informacje na temat szkolenia online SAS'21 prowadzonego przez ekspertów z zespołu GReAT firmy Kaspersky można uzyskać na stronie: https://xtraining.kaspersky.com/#new-courses.

Informację można wykorzystać dowolnie z zastrzeżeniem podania firmy Kaspersky jako źródła.

Wszystkie informacje prasowe są dostępne na stronie https://www.kaspersky.pl/nowosci.

Kaspersky Lab Polska Sp. z o.o.