Gospodarka » Żywność

Konsumenci wybrali najlepsze produkty!

Oliva Extra Virgin Olivana i sos Hamburger produkowane przez Develey, zostały wyróżnione nagrodą „Najlepszy Produkt 2013 – Wybór Konsumentów”. Konsumenci docenili wysoką jakość produktów oraz ich walory smakowe.

Oliva Extra Virgin to oliwa wytwarzana z najszlachetniejszych odmian oliwek rosnących w sercu południowej Hiszpanii - Andaluzji. Jest ona uznawana za najcenniejszą oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno. Jej doskonały smak oraz zapach wyśmienicie współgra z sałatkami, sosami oraz warzywami. Obok walorów smakowych, oliwa posiada niezastąpione właściwości odżywcze i zdrowotne. Dzięki zawartości jednonasyconego tłuszczu - kwasu oleinowego (60%-80%) i witamin A, D, K i E obniża poziom cholesterolu we krwi oraz zmniejsza ryzyko chorób serca i niektórych chorób nowotworowych. Oliwa jest również naturalnym antyoksydantem, który pomaga utrzymać w dobrym zdrowiu system krążenia i przeciwdziała starzeniu się komórek.

Sos Hamburger Develey został wyróżniony brązowym medalem w kategorii „Sosy i dressingi". Sos jest doskonale wyważoną mieszanką majonezu, pomidorów i wyselekcjonowanych przypraw. Pasuje nie tylko do popularnych kanapek, ale również wszelkiego rodzaju mięs, wędlin czy przystawek. Produkt dostępny jest zarówno w szklanym słoiczku jak i ekonomicznych, plastikowych butelkach. Sos Hamburger Develey cechuje się najwyższą jakością, selektywnie dobranymi składnikami i starannie opracowaną recepturą tak, by trafiać w gusta nawet najbardziej wymagających konsumentów.
„Wszystkie nagrody i wyróżnienia przyznane produktom Develey bardzo nas cieszą, a te przyznawane przez konsumentów mają szczególne znaczenie. To właśnie opinia naszych klientów jest dla nas najważniejsza. Dokładamy wszelkich starań, aby wszystkie oferowane przez Develey produkty były synonimem najwyższej jakości" - mówi Marcin Kocyga, Brand Manager Develey.
„Najlepszy Produkt 2013" to ogólnopolskie badanie konsumenckie, którego celem jest wyłonienie najlepszych nowych produktów spożywczych, chemicznych i kosmetycznych wprowadzonych na rynek w okresie od 30 września 2011 do 1 września 2012 roku. Organizatorem badania ,,Najlepszy Produkt - Wybór Konsumentów 2013" jest Wydawnictwo Gospodarcze Sp. z o.o. Polską edycję badania realizuje instytut GfK Polonia na podstawie oryginalnej metodologii opracowanej przez instytut INNOFACT

milena.zielinska@walk.pl