Firma » Finanse

Kredyty gotówkowe dla emerytów i rencistów

Emeryci i renciści ze względu na otrzymywane niskie świadczenia emerytalno-rentowe, oraz wiek, mają trudności z odnalezieniem banku, który spełni ich oczekiwania odnośnie możliwości wzięcia kredytu gotówkowego na prostych, jasnych warunkach i nie skomplikowaną procedurą.

Przede wszystkim seniorzy pragną by procedury związane ze składaniem wniosków o kredyt gotówkowy były możliwie uproszczone i zrozumiałe. Oprocentowanie, oraz wszelkie inne narzuty prowizyjne, wprowadzane do każdego kredytu przez bank były na niskim poziomie, tak by rata kredytowa nie obciążała zbyt mocno i tak skromnego budżetu emerytów.

Pojawił się idealny kredyt gotówkowy, oferowany przez Bank Pocztowy, dla naszych zacnych seniorów, otrzymujących świadczenia: emeryturę lub rentę. Promocja trwa do 30 kwietnia 2011 r. i dotyczy wyłącznie emerytów. Czas, w którym oprocentowanie zostało obniżone do 9%, prowizja do 4% wartości kredytu gotówkowego umożliwi wzięci kredytu w okresie zwiększonych wydatków związanych ze zbliżającymi się Świętami Wielkanocnymi.

Najmniejsza kwota, jaką można pożyczyć wynosi 500 zł a pułap kończy się na 100 000 zł. Okres kredytowania to maksymalnie 10 lat a więc kredyt gotówkowy można rozłożyć nawet na 120 rat.

Bank Pocztowy od osób zainteresowanych kredytem gotówkowym wymaga:

• Dwa dokumenty potwierdzające tożsamość, z których jednym musi być dowód osobisty a drugim może być legitymacja emeryta, prawo jazdy lub paszport
  • Decyzję o przyznaniu ostatniej waloryzacji  świadczenia (kopia, oryginał do wglądu)

Najważniejszym punktem jest jednak konieczność posiadania konta Nestor w Banku Pocztowym. Prowadzone jest ono za darmo – bezpłatnie otwierane. Za transakcje: wpłaty, wypłaty, przelewy Bank Pocztowy nie pobiera opłat. Emeryci i renciści nie wydadzą na konto ani jednej złotówki, zyskując przy tym pełen komfort i bezpieczeństwo zarządzania własnymi pieniędzmi.

Konto stworzone z myślą o emerytach i rencistach, by ułatwić im życie poprzez pewne i bezpieczne otrzymywanie świadczeń wprost na konto osobiste. W razie braku gotówki, pieniądze można wypłacić w każdej placówce Urzędu Pocztowego, zamówić do domu, telefonicznie lub poprzez listonosza, który dostarczy zamówioną kwotę pod wskazany adres, dowolną ilość razy w miesiącu bez żadnych kosztów.

Konto Nestor można otworzyć poprzez Internet, a umowa niezwłocznie zostanie dostarczona do domu, co zapewne ułatwi całą procedurę osobom starszym, które mogą liczyć na pomoc członków rodziny w wypełnieniu prostego wniosku o otwarcie konta w Banku Pocztowym przez Internet.

•  Otwórz Nestor: Konto osobiste Bank Pocztowy

Po otwarciu konta osobistego Nestor, wystarczy wypełnić kolejny wniosek o kredyt gotówkowy Banku Pocztowego. Operację tą również można wykonać przez Internet, co skutecznie ułatwi całą procedurę kredytową.

•  Wnioskuj do Banku Pocztowego: Kredyty gotówkowe

Skontaktuje się z Państwem pracownik Banku Pocztowego, który przygotuje umowę o kredyt gotówkowy. Listonosz ją dostarczy w umówionym terminie i odbierze wypełnioną.

Kredyty gotówkowe bez zaświadczeń o zarobkach