Rozrywka i wypoczynek » Sport

KRISPOL wystartował w POLAND BUSINESS RUN 2021

Promocja sportu jest na stałe wpisana w DNA wrzesińskiego producenta stolarki okienno-drzwiowej, firmy KRISPOL.

Pracownicy spółki wystartowali w POLAND BUSINESS RUN, pokonane w szczytnym celu kilometry to nie tylko szansa na udział w sportowych zmaganiach, ale również pomoc osobom z niepełnosprawnościami.

Tegoroczna, dziesiąta już odsłona Poland Bussines Run odbyła się 5 września 2021 r., łącznie skupiając wokół wydarzenia 28 500 biegaczy w całym kraju. Organizatorom udało się zebrać ponad 2 miliony złotych, które zostaną przeznaczone na pomoc blisko 100 osobom z niepełnosprawnościami narządów ruchu.

W wirtualnym biegu wzięli też udział przedstawiciele KRISPOL i KRISHOME zrzeszeni w działającym przy firmie zespole KRISPOL Active Team, który prowadzi Tomasz Szymkowiak – utytułowany lekkoatleta.  Z ramienia przedsiębiorstwa wystartowały dwa zespoły, łącznie 10 zawodników, wszyscy ukończyli bieg i otrzymali pamiątkowe medale.

- Wirtualny bieg to możliwość udziału w zawodach w bezpiecznych warunkach. Kiedy dzięki aktywności sportowej można wesprzeć szczytny cel – udział w zawodach jest jeszcze bardziej satysfakcjonujący. Cieszy nas frekwencja na tegorocznym Poland Business Run i mamy nadzieję, że w przyszłym roku wystartuje jeszcze więcej przedstawicieli firmy – skomentował udział Tomasz Szymkowiak, trener zawodników z KRISPOL i KRISHOME.

KRISPOL
press box