Kultura, sztuka » Kultura

Który krasnal uratuje wrocławian?

Jeśli kochasz wrocławskie krasnale, możesz głosować na swojego faworyta. Agencja interaktywna Lama Media we współpracy z Wielką Radą Krasnali Wrocławskich organizuje konkurs „Który krasnal uratuje Wrocław?”.

Wielka Rada Krasnali w najbliższym czasie pragnie urządzić na wrocławskim Rynku uroczystą fetę. Niestety jej plany chce pokrzyżować Chochlik Odrzański, który niedawno zbiegł z więzienia w Górach Sowich.

To właśnie on na co dzień uprzykrza życie mieszkańcom Wrocławia: wabi gołębie nad zaparkowane samochody, chowa okulary, a nawet pluje do zupy! Kto obroni wrocławian przed złośliwym Chochlikiem? Internauci sami mogą wybrać krasnala, który uratuje miasto. Wśród dzielnych krasnali Wielka Rada wytypowała najodważniejszych: Słupnika, Pracza, Więziennika, Strażnika i Życzliwka. Jeden z nich stanie wkrótce w szranki z Chochlikiem Odrzańskim w grze komputerowej, która już niebawem ukaże się na stronie internetowej krasnale.pl. Wybór najdzielniejszego krasnala jest w rękach internautów, którzy już teraz mają szansę zagłosować on line na swojego faworyta. Konkurs właśnie wystartował i potrwa do 1 czerwca.

Wirtualną platformą konkursu zorganizowanego pod hasłem „Który krasnal uratuje Wrocław?” jest portal Facebook. – W głosowaniu mogą brać udział nie tylko wrocławianie, ale wszyscy internauci, którzy po prostu lubią krasnale. Jedynym wymogiem jest posiadanie profilu na Facebooku – mówi Michał Kuzborski z agencji Lama Media. Sylwetki dzielnych krasnali prezentowane będą na fanpage Lama Media.com.  Swój głos oddawać można wybierając przy swoim ulubionym krasnalu przycisk „Lubię to!”. Wygra ten, który uzyska najwięcej głosów i tym samym zostanie bohaterem gry. Wśród wszystkich głosujących zostaną rozlosowane atrakcyjne nagrody – 50 zestawów krasnalowych gadżetów.

Organizatorem konkursu jest agencja interaktywna Lama Media, która z wrocławskimi krasnalami ma do czynienia nie od dziś. Na zlecenie Wielkiej Rady Krasnali przebudowywała m.in. portal internetowy www.krasnale.pl,  a także prowadzi konkursy dotyczące krasnali.

Konkurs na najdzielniejszego krasnala: www.facebook.com/pages/Lama-Mediacom/267264250980

Informacje o Lama Media

Agencja interaktywna Lama Media zajmuje się przygotowywaniem zróżnicowanych kreacji internetowych. Jest także właścicielem, pomysłodawcą i realizatorem jednego z największych polskich portali studenckich – studente.pl (dawniej e-lama.pl). Agencja oferuje kompleksowe usługi  – od projektowania i realizacji stron WWW dla biznesu i instytucji publicznych, poprzez systemy intranetowe, kampanie promocyjne i konkursy internetowe, po gry przeglądarkowe. Lama Media specjalizuje się w zaawansowanych usługach związanych z kompleksową obsługą serwisów internetowych (treść, grafika, animacja, film, koncepcja rozwoju). Obecnie firma zarządza kilkunastoma serwisami internetowym, przeprowadza także audyty internetowe oraz współorganizuje Akademię Dziennikarstwa Internetowego.

W portfolio agencji Lama Media znajdują się m.in. Urząd Miejski Wrocławia, Multikino, Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego, Główny Inspektorat Ochrony Środowiska, Wrocławskie Centrum Badań EIT Plus, Cheminst Polska, Medicus, Centrum Sztuki Impart, Proximity Polska, Wyższa Szkoła Zarządzania „Edukacja”.

W 2007 roku podczas Webstar Festival agencja Lama Media otrzymała nagrodę za portal e-lama.pl, który otrzymał tytuł najlepszej strony edukacyjnej 2007 roku.

Profitcomms