Dom » Wnętrza

Kuchnia w stylu klasycznym - jak ją urządzić?

Kuchnia urządzona w stylu klasycznym to idealne rozwiązanie do każdego domu i mieszania.

Eleganckie wzornictwo, uniwersalność i funkcjonalność – to właśnie cechy charakterystyczne dla takich wnętrz. Podpowiadamy jak urządzić klasyczną kuchnię, jakie rozwiązania zastosować aby była ona przytulna i funkcjonalna.

Klasyczna kuchnia – elegancja i styl
Wiele osób decyduje się na aranżację kuchni w stylu klasycznym. Wnętrze oparte na klasyce zawsze będzie bowiem prezentować się elegancko i stylowo. W wyposażeniu takiej kuchni najważniejszy będzie wybór odpowiednich mebli i dodatków. Pamiętajmy, że kuchnia w stylu klasycznym nigdy nie będzie nudna i banalna.

Współczesna klasyka łączy w sobie zarówno elementy tradycyjne, jak i te bardziej nowoczesne. Klasyka to również połączenie przeróżnych materiałów. Chodzi przede wszystkim o to, aby całość prezentowała się prosto, ale jednocześnie atrakcyjnie. Nie można oczywiście zapominać o tym, że w klasycznej aranżacji liczy się nie tylko wygląd, ale również funkcjonalność – w końcu kuchnia to wnętrze, z którego domownicy korzystają najczęściej.

Urządzając kuchnię w stylu klasycznym możemy sięgnąć po różne barwy. Mówiąc o klasyce nie koniecznie znaczy to bowiem, że musimy zastosować w aranżacji barwy neutralne. Świetnym rozwiązaniem jest na przykład połączenie klasycznych barw z meblami o nieco mocniejszym wybarwieniu – na przykład w czerwieni. Klasyczna kuchnia nie musi wcale oznaczać monotonii.

Klasyczna kuchnia to propozycja doskonała dla osób, które cenią sobie rozwiązania uniwersalne, ale przy tym jednocześnie modne, eleganckie i funkcjonalne. Warto tutaj jeszcze zwrócić uwagę na to, że kuchnia w klasycznym wydaniu nie jest rozwiązaniem dla osób, które preferują minimalizm. Meble do kuchni klasycznych, pomimo że kojarzą się z prostymi rozwiązaniami, to jednak w rzeczywistości są bardzo bogate, zdobione, często dosyć masywne. Tak jak wspomniano w artykule "Jak urządzić klasyczną kuchnię?", klasyczne wnętrze absolutnie nie podlega upływowi czasu, tak więc aranżując kuchnię w ten sposób masz gwarancję, że Twoje wnętrze będzie modne przez wiele lat.

Klasyczne meble do kuchni
Podstawą w wyposażeniu klasycznej kuchni jest oczywiście wybór odpowiednich mebli. Tutaj warto zwrócić uwagę nie tylko na ich design, ale również na jakość. Propozycją idealną do kuchni klasycznej będą kolekcje mebli z oferty Rad-Pol. Dostępne są tutaj meble wysokiej jakości o różnym wzornictwie i w bogatej palecie wybarwień. To co wyróżnia te klasyczne kuchnie spośród innych, to ich atrakcyjny design. Nie brak tutaj mebli rzeźbionych, stylizowanych, ale też w bardziej nowoczesnym wzornictwie. Klasyczne kuchnie z oferty Rad-Pol to również duży wybór wybarwień – są tutaj dostępne kuchnie prawie we wszystkich odcieniach drewna oraz czerwone, zielone, białe i wiele innych. Każdy znajdzie więc meble, które spełnią jego oczekiwania i perfekcyjnie sprawdzą się w jego kuchni. Kolekcje kuchni klasycznych z oferty Rad-Pol zaprojektowane zostały w taki sposób, aby spełniały wszelkie niezbędne funkcje użytkowe. W ten sposób wnętrze urządzone takimi meblami będzie bardzo funkcjonalne, a codzienne przygotowywanie w nim posiłków będzie wygodne i przyjemne.

jagodamajcher

• avatar
    ~Nina 2017-12-18 19:47:52

Ja jestem świeżo po remoncie kuchni. Nie miałam pojęcia w jakim stylu chcę ją urządzić- wiedziałam jedynie, że wszystko ma być nowe. Oddałam się w ręce firmy D&D Projekt. Zrobili remont, zrobili projekt, a ja spokojnie mogłam chodzić do pracy o nic się nie martwiąc. W tych czasach ludzie szukają kompleksowych rozwiązań, a ta firma to oferuje