Gospodarka » Żywność

Kulinarne inspiracje z Ryżem Białym Długoziarnistym Halina

Ryż Biały Długoziarnisty marki Halina to klasyczna odmiana ryżu białego o niezwykle łagodnym aromacie. Dzięki swojemu neutralnemu smakowi, stanowi wyśmienite uzupełnienie wielu, zarówno tradycyjnych, jak i wyrafinowanych, potraw.

Uniwersalny charakter Ryżu Białego Długoziarnistego Halina zachęca do smakowitych eksperymentów kulinarnych.

Ryż Biały Długoziarnisty Halina doskonale komponuje się z daniami na bazie mięs i warzyw. Smakuje wyśmienicie podawany z drobiem, wieprzowiną oraz rybami. Jest nieodzownym składnikiem wybornych zapiekanek z udziałem kurczaka i warzyw. Dużą popularnością cieszy się również usmażony wraz z dodatkami na patelni. Ryż biały można wykorzystać, jako farsz do gołąbków, pierogów lub orientalnych sajgonek. Tradycyjnie podaje się go także, jako dodatek do zupy pomidorowej.

Ryż Biały Długoziarnisty marki Halina charakteryzuje się długimi, smukłymi ziarnami o idealnie białej barwie. Jest produktem naturalnie lekkostrawnym i niskotłuszczowym. Jego przyrządzenie zajmuje zaledwie 14 minut. Ryż Biały Długoziarnisty Halina jest dostępny w dużym, rodzinnym wydaniu. Opakowanie, o pojemności 1 kg, zawiera 10 praktycznych saszetek, umożliwiających szybkie przygotowanie jeszcze większej ilości różnorodnych dań. Warto spróbować m.in. przepysznej cukinii w sosie pomidorowym zapiekanej z Ryżem Białym Długoziarnistym Halina oraz pożywnej sałatki Waldorf.

Producent:       Sawex Foods Sp. z o.o.

Produkt:          Ryż Biały Długoziarnisty Halina

Gramatura:      10 x 100g Cena det.:        ok. 8 zł