Gospodarka » Żywność

Kulinarne JAWOlucje - czyli przepis na aromatyczne kluski śląskie serwowane z kremowym sosem serowym

Kulinarne JAWOlucje - czyli przepis na aromatyczne kluski śląskie serwowane z kremowym sosem serowym
Zobacz więcej zdjęć »
Dobrze znane kluski śląskie w zupełnie nowej odsłonie? Nie ma sprawy! Oto przepis na aromatyczne, pyszne i niezwykle syte danie łączące tradycję z nowoczesnością!

Mięciutkie, pulchne kluski śląskie doskonale komponują się z kremowym, gęstym sosem o aksamitnym smaku sera i wyrazistym smaku pesto. Dodatek orzechów nadaje daniu jeszcze bardziej wyjątkowego aromatu, dzięki któremu tradycyjne kluseczki zmieniają się w wykwintną ucztę!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

 

Składniki dla 4 osób:

 

·                     3 łyżki oleju ryżowego

·                     6 dużych pieczarek

·                     1 duża cebula

·                     150 g sera typu rokpol

·                     6 łyżek zielonego pesto

·                     300 ml śmietany 18%

·                     Duża garść obranych orzechów ziemnych

·                     Kilka listków świeżej bazylii

·                     2 opakowania klusek śląskich Jawo

 

 

Orzechy obrać podzielić na pół. Połowę orzechów posiekać nie za drobno, a pozostałą część podzielić na połówki. Posiekać kilka listków świeżej bazylii. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju ryżowym, dodać zielone pesto, wymieszać i chwilkę podgrzać. Następnie dodać śmietanę, wymieszać i także podgrzać nie doprowadzając do wrzenia. Pokroić ser w kostkę i dodać do sosu - podgrzewać mieszając do rozpuszczenia się sera. Posiekane orzechy i bazylię wrzucić do sosu i całość dokładnie wymieszać. W razie gdyby sos był za gęsty dolać odrobinę wody. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Kluski śląskie Jawo przygotować wg wskazań na opakowaniu, odcedzić, polać je sosem, lub ozdobnie nałożyć gęsty sos łyżeczką do dziurek w kluskach, ozdobić połówkami orzechów i listkami świeżej bazylii. Gotowe! Smacznego!

Jawo.pl

*Lubisz gotować? Lubisz wymyślać nowe potrawy lub podawać tradycyjne dania w nowych odsłonach? Weź udział w konkursie „Kulinarne JAWOlucje”, w którym udział wziąć mogą wszyscy miłośnicy gotowania oraz odkrywania na nowo tradycyjnych znanych potraw. Konkurs trwa od 1 września do 15 października. W konkursie można wygrać atrakcyjne nagrody – tablet, blender, zastaw noży ceramicznych oraz zestawy gadżetów firmy Jawo. Zasady konkursu są niezwykle proste:

- Należy zakupić dowolny produkt z szerokiej gamy dań mrożonych Jawo. Wybór jest ogromny, ponieważ w portfolio producenta znajduje się aż 30 różnych dań do wyboru.

- zaproponować pomysł na podanie tego dania, przygotować je, zrobić zdjęcie, podać składniki oraz przepis przygotowania dania i zarejestrować swoją propozycję na stronie www.jawo.pl/konkurs. Zgłosić można dowolną liczbę przepisów.

Laureatami konkursu zostaną autorzy przepisów, którzy zbiorą najwięcej głosów internautów. Głosowanie odbywa się na stronie konkursu. Organizatorzy konkursu serdecznie zapraszają wszystkich do wzięcia udziału w Kulinarnych JAWOlucjach - odwiedzania strony konkursowej, korzystania z zamieszczonych przepisów, zgłaszania potraw oraz do głosowania! www.jawo.pl/konkurs



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

KN
http://kobieta24.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »