Zdrowie » Ciało
Kuracje odtruwające
Zobacz więcej zdjęć » |
Wykonanie: warzywa umyć, obrać i zmiksować w sokowirówce. Sok pić kilka razy w ciągu dnia, nic w tym czasie nie jedząc. Kuracja jednodniowa – raz w miesiącu.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
SPOSÓB 2 – Napar koprowy
Składniki: szklanka nasion kopru włoskiego, 2 łyżki stołowe zmielonego korzenia kozłka lekarskiego, 2 szklanki miodu naturalnego.
Wykonanie: wszystkie składniki umieścić w 2-litrowym termosie i zalać wrzątkiem. Odstawić na 24 godziny, przecedzić, przelać do butelki i trzymać w lodówce na najniższej półce. Pić 3 razy dziennie po łyżce stołowej na 30 minut przed posiłkiem (śniadanie, obiad, kolacja).
Kurację stosować aż do wyczerpania płynu. Podczas kuracji można normalnie się odżywiać.
SPOSÓB 3 – Kuracja jabłkowa
W okresie trwania kuracji pije się tylko i wyłącznie świeży sok jabłkowy, ze słodkich jabłek z dodatkiem antonówek (nie kupowany w kartonie czy butelce). Sok należy pić małymi łykami, trzymać długo w buzi. W czasie kuracji mogą pojawić się wzdęcia.
Przygotowanie kuracji: na tydzień przed rozpoczęciem kuracji pić po ½ szklanki świeżego soku z jabłek na 15 minut przed posiłkiem.
Przebieg kuracji:
godzina 8:00 – 1 szklanka soku jabłkowego
godzina 10:00 – 2 szklanki soku jabłkowego
godzina 12:00 - 2 szklanki soku jabłkowego
godzina 14:00 - 2 szklanki soku jabłkowego
godzina 16:00 - 2 szklanki soku jabłkowego
godzina 18:00 - 2 szklanki soku jabłkowego
godzina 20:00 -2 szklanki soku jabłkowego
SPOSÓB 4 – Kisiel z owsa
Składniki: 1 szklanka nieoczyszczonego owsa (sklepy ze zdrową żywnością).
Wykonanie: owies przebrać, umyć pod bieżącą wodą. Zalać 5 szklankami zimnej przegotowanej wody i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Napój pić na 1 godzinę przed jedzeniem.
Stosować razem z jedzeniem, 4 razy w miesiącu.
SPOSÓB 5 - Mikstura miodowa
Składniki: 1 szklanka miodu, ½ szklanki zmielonych ziaren kopru włoskiego, 1 łyżeczka zmielonego korzenia waleriany.
Wykonanie: składniki włożyć do termosu, zalać 5 litrami wrzątku i zakręcić. Odstawić na 24 godziny, odcedzić, przelać do butelek i przechowywać na najniższej półce w lodówce. Przyjmować po 50 ml podgrzanego płynu przed posiłkiem, do wyczerpania. W trakcie kuracji należy normalnie się odżywiać.
Komentarze (0)