Gospodarka » Żywność

Legendarne ciastka St Michel w ofercie North Coast

W asortymencie firmy North Coast pojawiła się gama ciastek St Michel. Klienci będą mogli nabyć wybrane francuskie przysmaki w hipermarketach Auchan i Carrefour. Wyjątkowość ciastek gwarantuje oryginalna receptura i naturalne składniki, z których są wyrabiane.

Marka St Michel obecna jest na rynku francuskim od ponad 120 lat. Lokalna renoma, uznana przez Francuzów oraz turystów marka, a przede wszystkim niezrównany smak ciastek przyczyniły się do zagranicznego sukcesu produktów. Obecnie firma koncentruje się na 3 nurtach produkcyjnych: cukiernictwie, ciastkarstwie i produkcji podkładów wytwarza 85 000 ton słodyczy produkowanych w 8 zakładach we Francji i 1600 zakładach współpracujących. St Michel sprzedaje 350 mln kartonów ciastek rocznie co przekłada się 400 mln Euro obrotu. Natomiast zapotrzebowanie rynku sprawia, że rocznie do oferty wprowadzanych jest 70 nowych produktów. Gama słodyczy St Michel składa się z:  tradycyjnych francuskich ciasteczek, GALETTES - tradycyjnych ciasteczek maślanych, SABLE COCO - chrupiących ciasteczek kokosowych, PALMIER - ciasteczek maślanych z karmelem, PETIT BEURRE – tradycyjnych ciastek maślanych, LE GATEAU AU CHOCOLAT -  tradycyjnego ciasta czekoladowego oraz MINI MADALEINES - tradycyjnych francuskich miękkich Magdalenek w dwóch wersjach smakowych (z czekoladą lub bez).

North Coast