Technologie » Internet

Linksys szkoli resellerów przez internet

Cisco wraz z FEN udostępniają platformę internetową WebEx dla szkoleń polskich resellerów. Teraz partnerzy Cisco, siedząc przed komputerem w domu lub firmie, mogą brać udział w prowadzonych na żywo prezentacjach produktów.

Szkolenia adresowane są do wszystkich firm zajmujących się sprzedażą produktów konsumenckich marki Linksys by Cisco. Aby wziąć w nich udział, wystarczy zarejestrować się na wybraną sesję, a następnie zalogować na stronie www.fen.pl/webex. Prezentacje prowadzone są przez polskich menedżerów Cisco lub firmy FEN. Udział w nich jest bezpłatny.

Zaletą tego rozwiązania jest elastyczność nowej formy szkoleń. Sprzedawca z Poznania ma taką samą możliwość uczestniczenia w nich, jak firma z Wrocławia czy Warszawy. Czas          i koszty dojazdów na prezentacje przestają więc być problemem. Jednocześnie w spotkaniu online może brać udział 50 osób.

Uczestnik szkolenia WebEx widzi na swoim ekranie omawianą na bieżąco prezentację lub też pulpit osoby prowadzącej. Obok aktywnego udziału dyskusji, może wysyłać swoje uwagi poprzez specjalny komunikator. Wszystkie sesje są nagrywane, a więc przy braku czasu na udział w szkoleniu, można ściągnąć ze strony zarejestrowane prezentacje.

Inicjatorem i koordynatorem projektu jest główny dystrybutor produktów Linksys by Cisco    w Polsce, firma FEN. Pierwsza sesja szkoleń przeprowadzona została 26 maja i dotyczyła nowej serii routerów Linksys by Cisco. Firma planuje dalsze prezentacje przy każdej znaczącej premierze produktowej.

Linksys, oddział Cisco