Technologie » Komputery

Lumena: zaplecze informatyczne dla Forum Ekonomicznego w Krynicy i rejestracja online

Lumena SA, jeden z największych integratorów IT w Polsce, po raz piąty przygotowała kompleksowe zaplecze informatyczne dla uczestników Forum Ekonomicznego w Krynicy.

XVIII Forum Ekonomiczne, organizowane przez Instytut Studiów Wschodnich, odbędzie się w dniach 10-13 września br. Jako Partner Informatyczny tej prestiżowej imprezy Lumena zadba między innymi o sieciową komunikację bezprzewodową.

Dzięki Lumenie rejestracja setek chętnych do wzięcia udziału w Forum Ekonomicznym po raz pierwszy realizowana była on-line, co miało na celu usprawnienie procesu obsługi uczestników zarówno przed Forum, jaki również podczas imprezy. 10 września br., podobnie jak rok temu, Krynicę pokryje radiowa sieć Wi-Fi, a z bezprzewodowego, bezpłatnego dostępu do Internetu uczestnicy Forum będą mogli ponownie korzystać na terenie całego Centrum Kongresowego.Lumena przygotowała również specjalne kawiarenki internetowe dla gości nie dysponujących na Forum własnym sprzętem komputerowym. Dziennikarze relacjonujący przebieg Forum będą mogli korzystać ze stałego dostępu do internetu w Centrum Prasowym, wyposażonym przez Lumenę w komputery i drukarki firmy HP, a także łączyć się z siecią z dowolnego miejsca na terenie Forum za pomocą własnych urządzeń przenośnych.Lumena zbudowała też system elektronicznych punktów informacyjnych, w ramach którego w najważniejszych punktach Centrum Kongresowego ulokowane zostały tzw. multikioski (komputery informacyjne z ekranami dotykowymi). Uczestnicy odszukają w nich najważniejsze, bieżące informacje dotyczące Forum, dzięki nim będą mieć również dostęp do serwisu Prywatnych Wiadomości.„Jedną z nowości w infrastrukturze IT Forum jest to, że w tym roku serwis rejestracji on-line, serwis kodowany (extranet), serwis multikioskowy (intranet), a także system Prywatnych Wiadomości stanowią zintegrowany system z jedną bazą danych, zastępując kilka istniejących dotychczas odrębnych aplikacji” – powiedział Artur Zaborowski z Lumeny - „Umożliwia to przede wszystkim łatwiejszy i szybszy dostęp do wszystkich informacji oraz usług on-line udostępnionych uczestnikom Forum, sprawniejsze zarządzanie informacją od strony organizatora, ograniczając w efekcie do minimum ryzyko rozbieżności lub dezaktualizacji informacji w poszczególnych aplikacjach”.Przez cały czas trwania imprezy Lumena zapewnia kompleksowe wsparcie techniczne w zakresie użytkowania dostępnych rozwiązań IT.

Informacje o Forum Ekonomicznym: www.Forum-Ekonomiczne.pl

Kontakt:

• Lumena SA
  • Dział Marketingu
  • tel. (22) 576 55 71

Obsługa Prasowa i PR:

• INDALO Public Relations
  • Zbigniew Blewoński
  • tel.kom: 501 772 619
  • zbigniew.blewonski@indalo.pl

Informacje o firmie Lumena

Firma Lumena powstała w 1987 roku. Obecnie jest jednym z największych integratorów IT na polskim rynku, specjalizującym się w dostarczaniu kompleksowych usług i rozwiązań informatycznych. Spółka opiera się w całości na kapitale krajowym — należy on do członków Zarządu firmy. W lutym 2003 r. firma otrzymała certyfikat zgodności Systemu Zarządzania Jakością z normą ISO 9001:2000. Obejmuje on sprzedaż produktów i usług IT oraz projektowanie rozwiązań IT. Lumena, jako pierwsza firma informatyczna w Polsce i trzecia firma na rynku polskim, uzyskała akredytowany certyfikat systemu zarządzania bezpieczeństwem informacji ISO 27001. Firma została dwukrotnie wyróżniona Medalem Europejskim dla Usług. W 2003 roku za usługę integracji systemów informatycznych na platformie mySAP.com, a w 2005 za bezpieczeństwo informacji. W lipcu 2004 r. Lumena znalazła się w elitarnym gronie firm, które uzyskały tytuł Laureata Certyfikatu Najlepszej Jakości, przyznawanego przez Europejski Instytut Jakości. W 2005 roku spółka otrzymała nominację do nagrody głównej w konkursie BCC Lider Polskiego Biznesu. W roku 2006 oferowany przez Lumenę produkt – Multikiosk - został wyróżniony Medalem Europejskim dla Wyrobów.Więcej informacji dostępnych jest na stronie: www.lumena.com