Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Mały człowiek - mnóstwo gadżetów, co może ułatwić pielęgnację malucha

Każda mama zdaje sobie sprawę, że pielęgnacja jej dziecka oznacza dziesiątki akcesoriów, które potrzebne są w codziennym życiu maluszka, a i tak ten najpotrzebniejszy zazwyczaj znajduje się w szufladzie. Warto zatem mieć wszystko „pod ręką”, w jednym miejscu.

Która z mam nie zna problemu dziesiątków przyborów potrzebnych, aby należycie dbać o maluszka. Krem do pupy, krem do twarzy, krem na ciało, posypka czy puder, oliwka do kąpieli, oliwka po kąpieli, specjalne mydełko, chusteczki mokre, chusteczki suche, waciki, pieluchy jednorazowe, pieluchy tetrowe – to tylko część akcesoriów potrzebnych do codziennej pielęgnacji dziecka.

Jeszcze dość łatwo jest na początku, kiedy jedynym problemem przy „obsłudze” noworodka jest trema opiekunów, gorzej gdy maluch zaczyna być ciekawskim wiercipiętą i wszystko co jest w zasięgu jego rączek prędzej czy później ląduje na ziemi. Warto wtedy mieć wszystkie przybory zgromadzone w jednym miejscu, np. koszyczku (jednym lub większej ilości, zależnie od potrzeb) - mniej dostępnym dla chwytliwych rączek dziecka. Takie uporządkowanie powoduje również, iż przestajemy nerwowo szukać za każdym razem kremu czy nowej pieluchy, a idąc kąpać niemowlę zabieramy ze sobą po prostu cały koszyk z jego zawartością.

Takie koszyki, których można używać do przechowywania dziecięcych akcesoriów proponuje firma Peticado. Wiklinowe białe kosze z bawełnianymi wkładami świetnie pasują do dziecięcego pokoju, a także pomagają w utrzymaniu porządku. Koszyki dostępne są w trzech rozmiarach (30X30X16, 30X30X24, 30X44X24), a bawełniane wkłady występują w 6 wzorach. Dzięki ciekawej kolorystyce, każdy może dobrać kosz pasujący do wystroju jego pokoju.

Peticado (www.peticado.pl) to sklep, który w swojej ofercie posiada niecodzienne przedmioty przeznaczone dla najmłodszych. W Peticado każdy zakup jest osobisty, a dany przedmiot przygotowywany z myślą o konkretnym odbiorcy. W sklepie znajdują się drewniane literki wykonywane na zamówienie, świetne by ułożyć imię dziecka i udekorować nimi jego pokój. W ofercie również niepowtarzalne ścienne dekoracje, obrazki z dedykacją, pamiątkowe odciski oraz inne spersonalizowane produkty, które nadadzą indywidualny charakter każdemu pokoikowi oraz mogą stanowić ciekawy i oryginalny prezent.

Peticado