Gospodarka » Żywność

MarcPol wchodzi do Bramy Mazur

MarcPol 13 sierpnia br. otworzy w Ełku w galerii Brama Mazur nowy supermarket. Będzie to kolejny nowy sklep w tym roku i jednocześnie 65 w ramach całej sieci. W najbliższym czasie planowane jest otwarcie co najmniej 25 nowych placówek, a w kolejnych okresach tempo rozwoju sieci jeszcze przyspieszy.

MarcPol 13 sierpnia br. otworzy w Ełku supermarket o powierzchni 1,6 tys. mkw., który zlokalizowany będzie w startującym w tym dniu centrum handlowym Brama Mazur. Nowy supermarket, wiodącej polskiej sieci handlowej, będzie pierwszą uruchomioną w tym mieście placówką i kolejną od początku tego roku po sklepach w Lublinie i Kutnie. Sieć handlowa MarcPol będzie liczyć łącznie 65 placówek. Ekspansja sieci obejmuje cały kraj i ma na celu wzmocnienie pozycji także w zachodniej części naszego kraju. Kolejne placówki planowane są m.in. w Warszawie i okolicach, Turku, Suchym Lesie czy Bełchatowie.

„Stawiamy na dynamiczny rozwój sieci handlowej i systematyczne zwiększanie skali prowadzonej działalności. Supermarket w Ełku będzie trzecim otwieranym od początku roku. W nadchodzących miesiącach planujemy uruchomienie jeszcze co najmniej dwudziestu pięciu nowych lokalizacji i nie zamierzamy zwalniać  przyjętego tempa rozwoju, a dynamika otwarć będzie jeszcze wyższa." - powiedziała Iwona Zarucka, Wiceprezes MarcPol S.A.

Nowa placówka MarcPol w Ełku będzie jedynym supermarketem działającym w ramach galerii handlowej Brama Mazur. Oferować będzie najwyższej jakości artykuły od najlepszych krajowych producentów , w tym również wyroby regionalne. Dla Klientów przygotowany zostanie szeroki asortyment świeżych mięs, drobiu, wędlin, serów, ryb, wyrobów garmażeryjnych najwyższej jakości oraz wypiekanego na miejscu, świeżego pieczywa, a wszystko w bardzo atrakcyjnych cenach.

Brama Mazur jest centrum regionalnym i pierwszym, tak dużym w Ełku. Dwupoziomowa galeria ma nieco ponad 16,2 tys. mkw. powierzchni całkowitej, na której znajduje się ok. 70 sklepów, kawiarnie i restauracje oraz czterosalowy multipleks kinowy. Dla kierowców przygotowanych zostało blisko 600 miejsc parkingowych. Z okazji uroczystości inauguracji na klientów Bramy Mazur czekać będzie wiele atrakcji.

Supermarket MarcPol. Najlepsze ceny w Ełku!

MarcPol S.A.