Firma » Biznes

MediSky International wchodzi do Polski z ofertą międzynarodowych prywatnych ubezpieczeń zdrowotnyc

MediSky International wchodzi do Polski z ofertą międzynarodowych  prywatnych ubezpieczeń zdrowotnyc
Ubezpieczeni mogą korzystać z usług najlepszych lekarzy specjalistów w dowolnych placówkach w Polsce i w Europie, nie czekając w kolejkach.

Warszawa, 23 maja 2017 r. - W  dniu dzisiejszym w Ambasadzie Wielkiej Brytanii w Warszawie odbyła się uroczysta inauguracja działalności w Polsce firmy MediSky International – regionalnego lidera rynku międzynarodowych prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych. MediSky jest częścią MediHelp International Group, działającej z sukcesem od 15 lat w regionie Europy Środkowo – Wschodniej, włączając Rumunię, Bułgarię i Węgry. Partneruje jej LAMP Group – jedna z wiodących firm ubezpieczeniowych, z siedzibą w Wielkiej Brytanii. W niektórych krajach Europy Środkowo
– Wschodniej MediHelp działa we współpracy z brytyjską firmą ubezpieczeniową Bupa Insurance.

- Szybki rozwój naszej firmy sprawia, że otwieramy się na nowe, obiecujące rynki. Zdecydowaliśmy się rozpocząć działalność w Polsce, gdzie obserwujemy wzrost zainteresowania prywatną opieką zdrowotną – mówi Zahal Levy, Prezes MediSky International. Teraz również Polacy będą mogli korzystać z kompleksowej opieki zdrowotnej nie tylko w kraju, ale także za granicą, zyskując dostęp do usług najlepszych lekarzy specjalistów w dowolnych placówkach w Polsce i w Europie – dodaje Zahal Levy.

Międzynarodowe prywatne ubezpieczenie zdrowotne MediSky Healthcare Plan umożliwia korzystanie z  opieki zdrowotnej w kraju i za granicą. Dzięki temu osoba ubezpieczona może czuć się spokojna podczas częstych podróży służbowych oraz w trakcie wakacji. W przeciwieństwie do Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego, międzynarodowe prywatne ubezpieczenie zdrowotne MediSky Healthcare zapewnia dostęp do dowolnych, wysokiej klasy ośrodków medycznych w kraju zamieszkania oraz na świecie nie tylko w nagłych przypadkach. Chroni więc ono nie tylko przed zdarzeniami nieprzewidzianymi, ale obejmuje także rutynowe badanie mammograficzne czy doroczne wizyty kontrolne u lekarza. Ubezpieczenie MediSky pokrywa zarówno koszty leczenia drobnych uszczerbków na zdrowiu, jak i terapii chorób przewlekłych, układu krążenia czy nowotworów.

W zależności od wybranego pakietu ubezpieczeniowego, MediSky Healthcare Plan pozwala również klientom planować i przeprowadzać leczenie za granicą, w dowolnej placówce medycznej, a także wykonywać konsultacje u dowolnych lekarzy specjalistów.

Elastyczny system płatności i kompleksowa obsługa

Koszt międzynarodowego ubezpieczenia zdrowotnego MediSky Healthcare Plan jest uzależniony od wybranego programu  świadczeń. System płatności jest elastyczny – składki można odprowadzać w trybie miesięcznym, kwartalnym, półrocznym lub rocznym. Klienci MediSky International będą mieli do dyspozycji infolinię medyczną czynną przez całą dobę, profesjonalną i dyskretną obsługę klienta w różnych językach, wielozadaniowy system zarządzania oraz rozwiązania logistyczne i administracyjne w przypadku konieczności transportu chorego drogą lotniczą.

MediSky International oferuje swoim klientom zarówno ubezpieczenia firmowe, wykupowane przez pracodawcę, jak i indywidualne.

Programy ubezpieczeń zdrowotnych odpowiadające na różne potrzeby

Klienci MediSky International w Polsce będą mogli wybierać spośród kilku programów ubezpieczeniowych, w zależności od swoich potrzeb.

Program MediSky LIME zapewnia ochronę w przypadku hospitalizacji, dzięki czemu osoba nim objęta może spokojnie dochodzić do zdrowia, nie martwiąc się o koszty leczenia. Ten program pokrywa koszty leczenia szpitalnego planowego oraz w nagłych wypadkach do wysokości 500 000 euro rocznie.

Program MediSky GREEN to kompleksowa ochrona, obejmująca szerokie spektrum potrzeb zdrowotnych, włączając leczenie szpitalne i ambulatoryjne (opieka medyczna w każdym szpitalu oraz konsultacje u lekarzy każdej specjalizacji). Roczny całkowity limit polisy w tym programie wynosi 1 200 000 euro.

Program MediSky EMERALD to wiodący na rynku program ubezpieczeń zdrowotnych.
W przeciwieństwie do innych programów, obejmuje szeroką gamę świadczeń medycznych (łącznie
z opieką podczas ciąży) w Polsce, jak i na świecie. Osoba nim objęta może wybrać dowolną prywatną placówkę: szpital lub przychodnię, z której usług chciałaby skorzystać. Roczny całkowity limit polisy wynosi 2 500 000 euro.

Niedługo w ofercie programów ubezpieczeniowych MediSky International pojawią się dodatkowe programy, które pozwolą ubezpieczyć się na okoliczność specjalistycznego leczenia i hospitalizacji w przypadku nowotworów, a nawet przeszczepów tkanek i organów.

Oferta MediSky International jest dostępna w Polsce za pośrednictwem brokerów ubezpieczeniowych lub poprzez stronę internetową www.medisky.pl.

Jarosław Soroczyński

• avatar
    ~PiotrMarek 2017-05-28 21:22:51

Zobacz jak uzyskać najtańsze OC do Twojego samochodu tutaj: http://e-m2m.pl/5923e3c40b9a6