Rozrywka i wypoczynek » Sport

Menadżer LOTOSU szefem PL2012

Marcin Herra, od wielu lat związany zawodowo z Grupą LOTOS, objął stanowisko prezesa zarządu PL2012 – spółki odpowiedzialnej za przygotowanie infrastruktury piłkarskich mistrzostw Europy 2012 w Polsce.

Informację dotyczącą nominacji przekazał dziś Mirosław Drzewiecki, minister sportu i turystyki RP.

Nominacja jest nie tylko sukcesem osobistym kandydata ale również potwierdzeniem wysokiej jakości standardów zarządzania stosowanych
w Grupie LOTOS, w której Marcin Herra przez lata zdobywał doświadczenie menadżera.

Uzyskana w gdańskim koncernie wiedza oraz doświadczenie posłuży teraz realizacji kluczowego dla Polski projektu, jakim jest organizacja finałów Mistrzostw Europy w piłce nożnej w 2012 r.

Marcin Herra ukończył Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Gdańskiego uzyskując tytuł magistra oraz MBA. Od 1995 r. zawodowo związany z Grupą LOTOS. Od 2001 r. w spółce zależnej Grupy LOTOS S.A. - LOTOS Paliwa Sp. z o.o. obejmował kolejno stanowiska Dyrektora Pionu Rozwoju i Pionu Operacyjnego, a w latach 2002-2005 sprawował funkcję prezesa zarządu tej spółki. W latach 2005-2006 obejmował stanowisko pełnomocnika Dyrektora Generalnego ds. poszukiwań i wydobycia w Grupie LOTOS S.A. W okresie od października 2006 r. do listopada 2007 r. odbywał intensywny trening menadżerski w Shell Global Solutions International. Od 14 listopada 2007 r. Marcin Herra pełnił funkcję prokurenta Grupy LOTOS S.A.

Marcin Zachowicz, rzecznik prasowy Grupa LOTOS S.A., ul. Elbląska 135, 80-718 Gdańsk, tel.(58) 308 75 70, (0) 505 050 454, e-mail: marcin.zachowicz@grupalotos.pl

ap