Społeczeństwo » Społeczeństwo

Męski blog parentingowy? Dlaczego nie!

W dobie internetu coraz więcej młodych osób przygotowujących się do macierzyństwa czy tacierzyństwa informacji o kwestiach z tym związanych szuka w Internecie. W związku z tym pojawiła się ostatnio cała masa blogów parentingowych prowadzonych głównie przez kobiety. Są tu jednak pewne wyjątki.

Wśród serwisów internetowych klasyfikowanych jako blog parentingowy pojawił się ostatnio ten o nazwie MlodyTata.pl, na którym pewien młody ojciec przedstawia krok po kroku wszystkie sprawy związane nie tylko z rodzicielstwem, ale też te związane ze staraniem się o dziecko, z porodem, a także z wszelkimi kwestiami związanymi formalnościami, z którymi liczyć musi się każdy rodzic. Dodatkowo w ramach wspomnianego wcześniej bloga funkcjonują również inne kategorie, nie związane typowo z parentingiem, w których autor zapoznaje czytelników ze sobą oraz ze swoim życiem.

Lektura tego typu blogów może być bardzo pożyteczna, o ile oczywiście szuka się realistycznych informacji zgodnych z prawdą, a nie tych nieco polukrowanych, z których dowiedzieć można się tylko tego, że rodzicielstwo to świetna sprawa, która nikogo nie męczy i daje tylko i wyłącznie satysfakcję.

Jeśli więc chcesz dobrze przygotować się na rodzicielstwo lub też chcesz zobaczyć jak wygląda ono męskim okiem, to serdecznie zapraszam na stronę MlodyTata.pl, gdzie wrzucane są nie tylko (tak jak na innych tego typu blogach) słodkie zdjęcia dzieci, ale omawiane są też trudne sprawy, jak chociażby zespół Retta czy ogólne wykończenie organizmu związane z posiadaniem dziecka!

zbysiontko

• avatar
    ~Rodzinneporachunki.pl 2016-08-28 20:38:24

Krzysztof,
    Dziękuje za polecenie bloga Rodzinne Porachunki :-)

• avatar
    ~Krzysztof 2016-08-27 18:40:58

Jest kilka dobrych blogów parentingowych prowadzonych przez pary, np. Tygrysiaki.pl.

Typowo "męskimi" blogami są BlogOjciec.pl czy RodzinnePorachunki.pl :)

Jest kilka rankingów blogów parentingowych, polecam przejrzeć ;)