Dom » Budownictwo

METROPOINT – rusza sprzedaż apartamentów na warszawskiej Woli

Metropoint to nowa inwestycja Asbud Group na warszawskiej Woli

Metropoint to nowa inwestycja Asbud Group na warszawskiej Woli. O wyjątkowości projektu, w którego pierwszym etapie znajdzie się 97 apartamentów, świadczy m.in. wysoki standard wykończenia i zastosowanych materiałów oraz doskonała lokalizacja w sąsiedztwie stacji metra Rondo Daszyńskiego, Muzeum Powstania Warszawskiego czy biurowca Karolkowa Business Park, oferującego dostęp do atrakcyjnych punktów handlowo-usługowych – kawiarni, restauracji czy nowatorskiego centrum treningowego. W nowoczesnej kamienicy umiejętnie wkomponowanej w zabudowę ulicy Karolkowej znajdą się zarówno funkcjonalne kawalerki, jak i przestronne 4-pokojowe apartamenty o powierzchni powyżej 100 m kw.

Metropoint to inwestycja zlokalizowana w najdynamiczniej rozwijającym się rejonie Warszawy z doskonałym dostępem do komunikacji miejskiej, w sąsiedztwie licznych lokali handlowo-usługowych. Położenie stacji metra Rondo Daszyńskiego w odległości zaledwie 2-minutowego spaceru, bliskość przystanków autobusowych oraz usytuowanie w centrum nowopowstającego biznesowego „city” stolicy sprawiają, że mieszkańcy apartamentowca mogą z łatwością przemieszczać się do pracy oraz w dowolną część Warszawy bez konieczności stania w korkach.

Asbud Group w pierwszym etapie inwestycji wprowadza do sprzedaży 97 apartamentów o zróżnicowanej powierzchni. Klienci mogą zdecydować się na wybór funkcjonalnych kawalerek o powierzchni rozpoczynającej się już od 33 m kw., jak i przestronnych 4-pokojowych apartamentów o metrażu nawet 129 m kw. Apartamenty usytuowane na pierwszym piętrze dodatkowo będą posiadały zielone ogródki, z kolei lokale na ostatnich kondygnacjach – przestronne tarasy.

Cały 2016 rok jest dla nas okresem intensywnej pracy i wielu nowych projektów z sukcesem wprowadzanych na rynek. Tylko w samym rejonie ulic Karolkowej i Grzybowskiej przygotowujemy obecnie niemal 1000 mieszkań, których realizację zakończymy w większości do końca 2018 roku. Z bardzo dobrymi wynikami sprzedaży mieszkań oraz regularnym wprowadzaniem do oferty kolejnych projektów, jesteśmy jednym z najdynamiczniej rozwijających się deweloperów. Metropoint to wyjątkowa inwestycja, zarówno pod względem lokalizacji, architektury, jak i jakości wykończenia części wspólnych. Jesteśmy przekonani, że będzie to projekt stanowiący bardzo silny punkt naszej oferty – powiedział Raied Tanous, Dyrektor Zarządzający Asbud Group.

Najnowsza inwestycja dewelopera to dwa budynki, które charakteryzuje modernistyczna architektura, doskonale wpisująca się w otaczającą zabudowę. Oprócz starannie zaprojektowanych i funkcjonalnych apartamentów, inwestor zadbał również o przygotowanie unikatowych przestrzeni wspólnych obiektu, wśród których należy wyróżnić m.in. reprezentacyjne lobby. Usytuowanie inwestycji w dynamicznie rozwijającej się dzielnicy, sąsiedztwo nowoczesnych biurowców i wielu punktów usługowych – restauracji i sklepów sprawia, że oferta Metropoint adresowana jest do osób, które doceniają komfort mieszkania w sercu stołecznych wydarzeń, a czas zaoszczędzony na dojazdach do pracy, wolą przeznaczyć na realizację swoich pasji lub spotkania z przyjaciółmi i najbliższymi.

Ceny mieszkań w pierwszym etapie zaczynają się od kwoty 10 050 zł za m kw. Autorem koncepcji architektonicznej inwestycji jest pracownia FS&P Arcus. Zakończenie realizacji projektu Metropoint zaplanowano na II kwartał 2019 roku.

BrandLab_01