Technologie » Komputery

Microsoft Dynamics CRM Najlepszym Produktem dla Biznesu 2013

Firma Microsoft poinformowała, że rozwiązanie Microsoft Dynamics CRM zostało wyróżnione w corocznym wydaniu specjalnym Gazety Finansowej „Najlepsze Produkty dla Biznesu 2013”.

Zestawienie jest przygotowywane już od sześciu lat, a jego celem jest wyróżnienie firm i marek godnych szczególnej uwagi dzięki swoim zasługom dla polskiego biznesu. Nagrodzone firmy cechuje kompleksowa oferta produktów i usług, skierowanych do klienta biznesowego, które odznaczają się innowacyjnością, elastycznością, przyjaznością obsługi oraz konkurencyjnością na rynku.

W tym roku redakcja Gazety Finansowej wyróżniła po trzy produkty w 18 kategoriach: audyt, bank, doradztwo personalne, faktoring, flota, informacja gospodarcza, karty paliwowe, kurier, leasing, opieka medyczna, oprogramowanie, produkty inwestycyjne, szkoły biznesu, telekomunikacja, transport, ubezpieczenia, usługi prawne oraz windykacja. Microsoft Dynamics CRM uzyskał tytuł Najlepszego Produktu dla Biznesu w kategorii Oprogramowanie. Doceniono przede wszystkim możliwość konsolidacji wszystkich operacji i informacji na temat klientów w jednym interfejsie, a także elastyczność i wysoką funkcjonalność rozwiązania, podkreślając jednocześnie, że system kompleksowo realizuje potrzeby użytkowników biznesowych.

- Cieszymy się, że nasze rozwiązanie klasy CRM po raz kolejny zostało wyróżnione za swoją funkcjonalność i innowacyjność. Tytuł Najlepszego Produktu dla Biznesu jest dla nas ogromną nagrodą za trud wkładany w udoskonalanie systemu. Nieustannie pracujemy nad kolejnymi wydaniami Microsoft Dynamics CRM, o czym mogą się przekonać użytkownicy najnowszej wersji rozwiązania wprowadzonej na rynek w listopadzie tego roku. Mamy nadzieję, że ten wysiłek przełoży się na zadowolenie naszych klientów, którzy będą mogli osiągać jeszcze lepsze wyniki biznesowe - komentuje Monika Burdach, Business Solutions Marketing Manager w polskim oddziale firmy Microsoft.

Informacje o firmie:

Microsoft jest liderem branży nowych technologii - dostawcą produktów i usług dla konsumentów oraz klientów instytucjonalnych i komercyjnych. Wśród sztandarowych produktów oferowanych przez Microsoft jest system operacyjny Windows. Jego najnowsza wersja - Windows 8 to pierwszy w pełni dotykowy system operacyjny Windows, który działa na klasycznych komputerach, ale także urządzeniach z ekranami dotykowymi, w tym również na tabletach. Wraz z premierą Windows 8 Microsoft wprowadził na rynek również pierwszy komputer sygnowany własnym logo - Microsoft Surface. System operacyjny Windows dostępny jest również w wersjach na platformę mobilną - Windows Phone oraz platformę serwerową - Windows Server. Kluczową pozycję w portfolio Microsoftu zajmuje również Microsoft Office, powszechnie używany zestaw aplikacji wspierających komunikację i produktywność. Ponadto w ofercie spółki znajdują się również rozwiązania wspierające zarządzanie z rodziny Microsoft Dynamics.

Microsoft jest również liderem w zakresie rozwiązań dostarczanych w formie usług w modelu cloud computing, i jako jedyny dostawca posiada w pełni kompleksową ofertę zarówno aplikacji, infrastruktury, jak i platformy programistycznej w formie usług w chmurze obliczeniowej. Rozwiązania chmurowe oferowane przez Microsoft mogą być dostarczane klientom w modelu chmury publicznej, jak np. usługa Office 365 czy Windows Azure, ale również w modelach chmury prywatnej oraz hybrydowej, która jest połączeniem obu poprzednich modeli dostosowanym do potrzeb klienta.

Microsoft Corporation powstał w 1975 roku w USA, a polski oddział firmy istnieje od 1992 r. W swoich filiach na całym świecie Microsoft zatrudnia blisko 90 tys. specjalistów z różnych dziedzin, w tym ponad 300 osób w Polsce.

Zapraszamy do odwiedzenia polskiej strony firmy Microsoft pod adresem: http://www.microsoft.com/poland lub kontaktu z Centrum Obsługi Klienta Microsoft pod numerem 0 801 802 000 (opłata według stawek Twojego operatora).

Dodatkowych informacji udzielą:

Agnieszka Dziedzic