Dom » Nieruchomość

Mieszkania na osiedlu Kwartał Uniwersytecki 3 sprzedają się jak ciepłe bułeczki

Już 75% mieszkań na osiedlu Kwartał Uniwersytecki 3 zostało sprzedanych. Inwestycja realizowana jest przez INPRO w Gdańsku Pomorzu. Mieszkania wprowadzono do sprzedaży w marcu bieżącego roku i w ofercie pozostało jedynie 19 spośród 72 lokali.

W ramach inwestycji Kwartał Uniwersytecki 3 powstaje dziewięciokondygnacyjny budynek z dwoma windami. Na parterze osiedla zostanie wydzielona strefa rekreacyjna, podcienie rowerowe oraz naziemne miejsca parkingowe na zewnątrz budynku.

Atutami osiedla jest dobra lokalizacja i dostęp do komunikacji miejskiej. Mieszkańcy mają zaledwie 500 m do przystanku tramwajowego i 600 m do stacji Szybkiej Kolei Miejskiej SKM Gdańsk Pomorze. W okolicy znajduje się również Uniwersytet Gdański, Centrum Biurowe Alchemia, Olivia Bussines Centre, a także wiele szkół i przedszkoli. Dodatkowym atutem osiedla jest bliskość lasów Oliwskich oraz licznych ścieżek rowerowych i spacerowych.

Kwartał Uniwersytecki 3 jest położony w sąsiedztwie nowoczesnego kompleksu sportowego „Aquastacja”, gdzie znajduje się 25-metrowy basen oraz dwa mniejsze baseny – jeden przeznaczony dla dzieci, drugi do aqua-aerobiku. W kompleksie sportowym mieszkańcy inwestycji będą mogli skorzystać z siłowni, sali fitness oraz ścianki wspinaczkowej.

Dzięki bliskości nowoczesnych obiektów biurowych i Uniwersytetu Gdańskiego inwestycja jest także bardzo dobrą propozycją dla osób inwestujących w nieruchomości na wynajem. Z myślą o tego typu klientach zaprojektowano dużą liczbę lokali jedno- i dwupokojowych.

Planowany termin zakończenia budowy to sierpień 2019 roku. W aktualnej ofercie znajduje się 19 mieszkań o powierzchni od 35 mkw. do 73 mkw. Ceny brutto lokali rozpoczynają się od 9504 zł za mkw.

***

Firma INPRO powstała w 1987 roku. Jest jedną z najbardziej uznanych i liczących się firm deweloperskich działających na rynku trójmiejskim. W swojej ofercie ma przede wszystkim apartamenty i mieszkania
o podwyższonym standardzie oraz domy jednorodzinne. Spółka realizuje także inwestycje komercyjne, takie jak hotele apartamentowe i biurowce oraz świadczy usługi budowlane. INPRO kładzie nacisk przede wszystkim na doskonałe lokalizacje swoich inwestycji oraz wysoką jakość wykonania, dzięki czemu od wielu lat zajmuje wysokie miejsce w pierwszej piątce firm deweloperskich na rynku trójmiejskim. Grupa INPRO posiada wykwalifikowaną kadrę budowlaną. Firma szczególną uwagę przykłada do stosowania nowoczesnych technologii oraz nowatorskich rozwiązań technicznych i organizacyjnych. INPRO jest również w czołówce pod względem liczby sprzedanych lokali dzięki odpowiedniemu dopasowaniu oferty do wymagań klientów.

Dodatkowych informacji udziela:
Tauber Promotion