Dom » Nieruchomość

Mieszkanie pokazowe w Dębowych Tarasach (Katowice)

Klienci osiedla Dębowe Tarasy w Katowicach mogą już oglądać najnowsze mieszkanie pokazowe, które jest efektem współpracy dewelopera, Pracowni Architektonicznej Katarzyna Uszok oraz kilku firm partnerskich.

W ten sposób podpowiadamy klientom, jak mogą atrakcyjnie zaaranżować swoje mieszkanie korzystając z naszego wsparcia i nie tracić czasu na pracochłonne wykończenia – mówi Rafał Paszkiewicz z firmy TriGranit, dyrektor projektu Dębowe Tarasy.

Modelowo wyposażone mieszkanie mieści się w budynku C1 i ma ok. 85 m kw. Składa się z: salonu, sypialni, pokoju dziecięcego, kuchni, łazienki, WC i przedpokoju.

W mieszkaniu motywem przewodnim jest neutralna kolorystyka pomieszczeń z dodatkiem intensywnego, słonecznie żółtego akcentu.

Naszym zamiarem było stworzenie mieszkania nowoczesnego, lecz zarazem bardzo przytulnego – tłumaczy Katarzyna Uszok, właścicielka pracowni, która przygotowała projekt. – W każdym pomieszczeniu znaleźć można elementy nowoczesnego dizajnu, a całość uzupełnia oświetlenie. Światło podąża tu za funkcją, przybierając jednocześnie bardzo atrakcyjną formę w postaci nietypowych a czasem nawet ekstrawaganckich lamp – mówi Katarzyna Uszok.

W przygotowanie mieszkania chętnie włączyli się dostawcy usług i materiałów wykończeniowych oraz wyposażenia wnętrz, traktując to jako własną promocję, gdyż z ich oferty mogą także skorzystać klienci Dębowych Tarasów. Te firmy to: ABB – światowy koncern słynący m.in. z osprzętu elektroinstalacyjnego oraz automatyki; ASQU Wykańczanie Wnętrz, Studio Meblowe Arka, Dewro – producent drzwi, Studio Kuchnie24, Light Prestige (oświetlenie) oraz Quadro Centrum Łazienek.

O DĘBOWYCH TARASACH

Dębowe Tarasy to inwestycja mieszkaniowa węgierskiego dewelopera TriGranit i austriackiej firmy inwestycyjnej Immoeast, realizowana w ramach kolejnego etapu projektu miejskiego Silesia City Center w Katowicach.

Inwestycja składa się z czterech etapów, z których pierwsze dwa już ukończono. W atrakcyjnie położonym miejscu, niedaleko centrum miasta i wojewódzkiego parku, powstaje eleganckie osiedle składające się z czterech budynków 11-piętrowych oraz ośmiu 4-piętrowych.

Osiedle ma nowoczesny charakter i ciekawą architekturę. Atrakcyjny wygląd budynków wynika z ich kaskadowej architektury.

Autorem projektu osiedla jest zespół architektów z katowickiej pracowni Stabil. Koncepcję projektu opracowali architekci z firmy Bose International Planning&Architecture.

Generalnym wykonawcą ukończonych już etapów inwestycji była firma Bipromet S.A.

O FIRMIE TRI GRANIT

TriGranit jest jednym z czołowych deweloperów w Europie Środkowo-Wschodniej.

Działa na rynku nieruchomości od 1997 roku. Specjalizuje się w tworzeniu nowoczesnych, wielofunkcyjnych obiektów miejskich, które z czasem stają się tętniącymi życiem i aktywnością „nowymi centrami miast". Posiada ogromne doświadczenie w realizacji projektów rewitalizacyjnych oraz projektów powstających w systemie partnerstwa publiczno-prywatnego.

TriGranit zrealizował projekty m.in. w Budapeszcie, Bratysławie, Pradze i Katowicach. Łączna wartość zrealizowanych przez TriGranit projektów inwestycyjnych wynosi ponad 2 mld euro. Aktualnie firma realizuje lub przygotowuje inwestycje w 10 krajach europejskich, m.in. w kilku miastach Polski, Rumunii, Chorwacji, Serbii, Bułgarii i na Węgrzech.

O TriGranit Development Corporation czytaj także na stronie www.trigranit.com

firma reklamowa