Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Mikołajkowy Jarmark w Centrum Handlowym Osowa

Od 3 do 9 grudnia w Centrum Handlowym Osowa będzie trwać mikołajkowa edycja jarmarku „Żuławskie Smaki”! Oprócz smakołyków od lokalnych producentów, na klientów czekają także warsztaty zdobienia pierniczków czy lepienie i gotowanie pierogów na żywo.

Wyroby z dziczyzny, smakowite sery, swojskie wędzonki i kiełbasy, przetwory warzywne w słoikach – ogórki kiszone, buraczki, kapusta kiszona, przetwory owocowe, miody oraz kajmaki – to tylko niektóre pyszności, które czekają na mieszkańców Trójmiasta i okolic podczas mikołajkowej edycji jarmarku „Żuławskie Smaki”.

Uzupełnieniem wydarzenia będzie wspólne lepienie i gotowanie pierogów na żywo, na które zapraszamy w weekend 3-4 grudnia. Z kolei 6 grudnia, z okazji Mikołajek, najmłodsi klienci CH Osowa będą mogli wziąć udział w warsztatach zdobienia pierniczków firmy Malwa oraz warsztatach plastycznych z tworzenia kartek świątecznych. Na prawdziwych smakoszy czeka również konkurs tematyczny, w którym do wygrania będą lokalne produkty z Żuław oraz gadżety. Dodatkowo, dla osób, które już kupują prezenty gwiazdkowe przygotowano specjalne stoisko do pakowania prezentów.

„Grudzień to czas wyczekiwania i przygotowań do Bożego Narodzenia. Centrum Handlowe Osowa stara się umilić wszystkim ten okres za pomocą apetycznych i aromatycznych produktów prosto z Żuław, które z pewnością zagoszczą na niejednym wigilijnym stole. Wyjątkowo w grudniu zapraszamy na dwie edycje jarmarku. Pierwszy już od najbliższej soboty połączony z atrakcjami dla dużych i małych, a drugi tuż przed Gwiazdką, czyli w dniach 21-23 grudnia” mówi Aleksandra Słowińska, dyrektor Centrum Handlowego Osowa.

Jarmark „Żuławskie Smaki” będzie zlokalizowany w okolicy sklepu Rossmann i będzie czynny w godzinach otwarcia galerii.

Informacje o firmie:

Centrum Handlowe Osowa to jedno z pierwszych centrów handlowych w Trójmieście. Zlokalizowane jest przy Obwodnicy Trójmiasta, przy trasie będącej przedłużeniem autostrady A1 i prowadzącej na Hel (droga krajowa S6), co świadczy o dobrym skomunikowaniu obiektu oraz łatwym i szybkim do niego dostępie. Oferta handlowa obejmuje hipermarket, liczne butiki i punkty usługowe, bezpłatny plac zabaw dla dzieci oraz specjalną monitorowaną strefę dla rowerów, zlokalizowaną na parkingu przy strefie restauracyjnej. CH Osowa to miejsce przyjazne rodzinom oraz osobom niepełnosprawnym. Nowoczesna strefa restauracyjna z darmowym dostępem do bezprzewodowego internetu idealnie nadaje się na spotkania biznesowe oraz dla osób będących w podróży. Więcej informacji o centrum na stronie www.chosowa.pl

Zarządcą CH Osowa jest APSYS. APSYS jest jednym z wiodących operatorów branży centrów handlowych w Polsce i we Francji. Firma powstała w 1996 roku i działa jako inwestor, deweloper, agent ds. najmu, menadżer projektu oraz zarządca nieruchomości. Tworzy innowacyjne, „szyte na miarę” projekty uwzględniające specyfikę danego miejsca, kontekst społeczny oraz środowisko naturalne. Do największych inwestycji firmy należą Manufaktura w Łodzi oraz Posnania w Poznaniu otwarta w październiku br. jako największe centrum zakupów, rozrywki i rekreacji w Wielkopolsce (100tys. m2 GLA), wyróżnione nagrodą „Retail Project of the Year 2016”. APSYS zarządza obecnie 22. centrami handlowymi zlokalizowanymi w 15. największych miastach w Polsce. Ich łączna powierzchnia najmu wynosi ok. 925 000 m2. W ostatnich latach APSYS Polska był nagradzany przez PRCH, ICSC oraz Europa Property w dziedzinach rozwoju, zarządzania oraz marketingu. Więcej informacji: www.apsysgroup.pl

Właścicielami Centrum Handlowego Osowa są firmy: Pradera Gdańsk Osowa Sp. z o.o., należąca do funduszu PCEF zarządzanego przez Praderę (www.pradera.com) oraz OIK Gdańsk Retail Project Sp. z o.o. należąca do funduszu HANSAINVEST (www.hansainvest.com).

Orchidea