Firma » Biznes

Minister gospodarki z wizytą w OSM Piątnica

15 marca br. mleczarnia OSM Piątnica gościła ministra gospodarki Waldemara Pawlaka. Podczas wizyty wicepremier zwiedził zakład w Piątnicy oraz spotkał się z przedstawicielami branży mleczarskiej z województwa podlaskiego.

Celem wizyty ministra gospodarki Waldemara Pawlaka w OSM Piątnica było spotkanie z rolnikami, producentami mleka oraz z przedstawicielami organizacji przedsiębiorców i agencji rządowych. Wicepremier w towarzystwie prezesa mleczarni – Zbigniewa Kalinowskiego, a także wicewojewody – Wojciecha Dzierzgowskiego zwiedził zakład, który ocenił jako wzór polskiej przedsiębiorczości.

Waldemar Pawlak pogratulował firmie sukcesu. Minister podkreślił fakt, że spółdzielnia w Piątnicy w ciągu kilkunastu lat z regionalnego zakładu stała się jedną z największych i najnowocześniejszych mleczarni w kraju.

– „Jesteśmy dumni, że spotkanie wicepremiera z przedstawicielami branży mleczarskiej odbyło się na terenie naszego zakładu” – mówi Zbigniew Kalinowski, prezes OSM Piątnica. „Wydarzenie to spotkało się z dużym zainteresowaniem, zarówno ze strony producentów mleka, jak i przedsiębiorców. Mam nadzieję, że spotkanie to przyczyni się do jeszcze większej integracji całego środowiska mleczarskiego” – dodaje prezes.

Wizyta ministra gospodarki Waldemara Pawlaka w OSM Piątnica jest już kolejną wizytą przedstawiciela władz. W zakładzie w Piątnicy gościli m.in. Prezydent RP – Aleksander Kwaśniewski oraz ministrowie rolnictwa – Wojciech Olejniczak i Marek Sawicki.

Effective Public Relations