Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Miś Endo – niezwykły przewodnik po świecie wyobraźni

Dzieciństwo to wyjątkowy czas, w którym zaczynamy kształtować swój charakter, gust oraz wrażliwość. Wpajamy również wartości. To również okres spontanicznej ekspresji i pomysłowości, dlatego powinien być nasycony magią i cudownością.

Jednak przeładowane i przestymulowane otoczenie dziecka męczy i gasi naturalne pokłady wyobraźni. Zasada ‘mniej znaczy więcej' nabiera tu szczególnej wagi. Postawmy zatem na to co klasyczne i ponadczasowe!

Eksperci podkreślają szczególne znaczenie wyobraźni w umiejętności uczenia się i rozwijania inteligencji dziecka. Swobodna przestrzeń do fantazjowania wpływa pozytywnie także na rozwój emocjonalny najmłodszych. Doskonale rozumie to marka ENDO, która nieustannie wspiera rodziców w kształtowaniu kreatywności dzieci i aktywnym spędzaniu czasu w rodzinnym gronie. Polska firma bezkompromisowo stawia na indywidualność, pokazuje świat, w którym wszystko jest możliwe i gdzie jedyną granicą jest nasza wyobraźnia. W ENDO znajdziemy bajecznie kolorową odzież, przepełnioną dziecięcą energią i radością. Ofertę uzupełniają wyjątkowe, proste i stylowe zabawki oraz akcesoria, w tym najwierniejszy z dziecięcych przyjaciół, powiernik sekretów i kompan zabaw - Miś ENDO.

Miś Endo to ktoś zupełnie wyjątkowy. Mięciutki, pluszowy i nieco staroświecki...w czym w głównej mierze tkwi jego urok. Od 1991 roku jest symbolem Endo. Niezwykła maskotka po dziś dzień powstaje w niewielkiej manufakturze w Łodzi. Niedźwiadek ma swój świat: drewniany domek, miniaturowe mebelki, domowe sprzęty i dodatki, jak pościel i książki. Jeśli przyjrzymy się uważnie, zobaczymy, że misiowe mieszkanko niczym nie różni się od tych, w których mieszkają ludzie. Dla misia tworzone są specjalne zestawy ubranek, które można dokupować oddzielnie. Zmieniają się one co sezon, nawiązując grafikami i kolorami do aktualnych dziecięcych kolekcji Endo. Zatem nic nie stoi na przeszkodzie by miś i jego mały właściciel byli ubrani w podobnym stylu. Pluszak ma własną piżamkę, spodenki, szereg bluzek, a także strój kucharza. Przebieranie ukochanej przytulanki to ogromna frajda, a jednocześnie świetny trening dla małych, niewprawionych rączek.

Miś to jedna z najpopularniejszych zabawek w Europie, nieodłączny atrybut beztroskiego dzieciństwa. Jego historia sięga przełomu XIX i XX wieku. W klasycznym wydaniu, jak ten z Endo, jest idealnym upominkiem zarówno dla dziewczynki, jak i chłopca. Pluszowa zabawka jest symbolem dobra, ciepła i opiekuńczości. Dzieci uczą się od niej podstawowych czynności i troskliwości. Z najlepszym przyjacielem łatwiej wkroczyć w świat fantazji, wymyślając najróżniejsze przygody i odgrywając scenki. Urocza maskotka niejednokrotnie pełni też funkcje terapeutyczne. Pomaga przezwyciężać trudności, dodaje otuchy w ważnych momentach i przejmuje na siebie ciężar niektórych problemów lub przytłaczających emocji. Jest to jedna z tych pamiątek z dzieciństwa, która często towarzyszy nam również w dorosłym życiu.

Obecnie Miś pełni rolę przewodnika w świecie Endo - informuje o najważniejszych wydarzeniach, zmianach na stronie i promocjach. Pomysłowy uszatek regularnie przygotowuje różne niespodzianki na stronie www.endo.pl oraz na oficjalnym profilu FB. Zajrzyjcie tam koniecznie 25. listopada, w Światowy Dzień Pluszowego Misia!

OKK!