Rozrywka i wypoczynek » Sport

Mistrzostwa Polski w judo. Czy na Igrzyskach Olimpijskich w Rio pojawi się nowy Paweł Nastula?

Judo to sport, który w sposób szczególny uczy, że wytrwałość, poświęcenie i ciężka praca są jedyną drogą do sukcesu.

Było to szczególnie widoczne podczas tegorocznych Mistrzostw Polski w judo, gdzie po raz pierwszy od ponad 60 lat AZS AWF Warszawa zdobył srebro w turnieju drużynowym.

W srebrnej drużynie AZS AWF medale zdobyli dwaj wychowankowie UKJ Arcus Białołęka - Przemysław Szerszeniewski i Patryk Broniec.

„Przemek i Patryk  są niezwykle utalentowanymi zawodnikami, medalistami wielu turniejów juniorskich, jednak nie osiągnęliby tak wysokiego poziomu, gdyby nie niezwykłe poświęcenie i zaangażowanie przez wiele lat. Obaj trenują judo od szóstego roku życia i na sukces seniorski pracowali przez wiele lat" - powiedział Jacek Biernat, trener UKJ Arcus Białołęka. Już niedługo cały klub i wszyscy kibice judo w Polsce będą mogli kibicować  młodym zawodnikom z Białołęki w sukcesach reprezentacyjnych - obaj zawodnicy należą do kadry narodowej Polski i przygotowują się do Igrzysk Olimpijskich.

„Z całego serca życzymy Przemkowi i Patrykowi, żeby zakwalifikowali się do igrzysk w Rio. Byłoby to wspaniałe potwierdzenie, że pasja i dążenie do perfekcji przynosi sukces zarówno w sporcie jak i w biznesie. Arcus od lat wspiera młodych judoków z UKJ i cieszymy się, że nasz drobny udział w wysiłku młodych zawodników przynosi tak wspaniałe owoce" - powiedział Michał Gembal, dyrektor marketingu Arcus S.A., głównego sponsora UKJ Arcus Białołęka.

Nominacje olimpijskie uzyskają zawodnicy, którzy zdobędą kwalifikacje podczas turniejów europejskich i światowych. Dla Polski będzie to kolejna szansa, by nawiązać do znakomitego występu naszych zawodników podczas IO w Atlancie w 1996 roku i pomimo silnej międzynarodowej konkurencji, przypomnieć o sile polskiego judo.

O GRUPIE ARCUS

ARCUS SA jest jednym z największych na polskim rynku dostawców zintegrowanych systemów zarządzania dokumentem i korespondencją masową. ARCUS SA jest przedstawicielem Kyocera Document Solutions oraz Pitney Bowes w Polsce. ARCUS SA i spółki zależne: T-matic Systems SAoraz ARCUS Systemy Informatyczne Sp. z o.o. dostarczają również kompleksowe rozwiązania oraz usługi z zakresu telematyki i inteligentnych sieci, a także integracji rozwiązań ICT (technologie informacyjno-telekomunikacyjne). Czwartą spółką wchodzącą w skład GRUPY ARCUS jest DocuSoft Sp. z o.o. produkująca systemy do obiegu informacji. Do największych klientów GRUPY ARCUS należą banki, firmy ubezpieczeniowe, firmy z branży telekomunikacyjnej, operatorzy pocztowi
i logistyczni oraz administracja publiczna na szczeblu centralnym i lokalnym.

O KYOCERA Document Solutions Europe B.V.

KYOCERA Document Solutions jest jednym z wiodących na świecie dostawców rozwiązań z zakresu zarządzaniem dokumentami. Zakres produktów i usług firmy obejmuje drukarki ECOSYS, niezawodne urządzenia wielofunkcyjne, wysokiej jakości materiały eksploatacyjne i szeroki zakres rozwiązań programowych i Managed Services Document (MDS). Oferta KYOCERA Document Solutions zawiera innowacyjne produkty z komponentami o długiej żywotności. Ich użytkownicy korzystają z niskiego całkowitego kosztu posiadania (TCO) rozwiązań oraz wysokiej wydajności
w każdym miejscu pracy. Oferta rozwiązań i usługi Managed Document Services umożliwiają klientom zmniejszenie kosztów, pozytywny wpływ na środowisko oraz poprawę efektywności i niezawodności procesów biznesowych w tym samym czasie. Więcej informacji na stronie: www.kyoceradocumentsolutions.pl.

KYOCERA Document Solutions Inc. jest spółką zależną firmy Kyocera Corporation, która w 2009 roku obchodziła swoją 50-ą rocznicę. Zajmująca 531 miejsce na liście 2000 największych światowych firm notowanych na giełdzie magazynu Forbes, Kyocera jest wiodącym producentem nowoczesnej ceramiki, komponentów elektronicznych, ogniw słonecznych i elektronicznego sprzętu biurowego. Długoterminową strategią wzrostu KYOCERA są działania wspierające sektory telekomunikacji, przetwarzanie informacji, ochrony środowiska oraz poprawy jakości życia.

Agpress