Gospodarka » Narzędzia

Młotek ciesielski Stanley FatMax Xtreme AntiVibe

Firma Stanley rozszerza ofertę młotków o modele FatMax Xtreme AntiVibe dedykowane do prac ciesielskich.

Nowa linia młotków Stanley FatMax Xtreme AntiVibe to propozycja przeznaczona dla osób zajmujących się obróbką drewna. Precyzyjnie wyważona, jednobryłowa metalowa konstrukcja narzędzia, zapewnia bezpieczeństwo użytkowania i eliminuje ryzyko jego uszkodzenia. Wbijanie gwoździ młotkiem, ułatwia zastosowany w obuchu magnetyczny chwytak gwoździ.

W zależności od potrzeb, w ofercie dostępne są młotki z prostym lub  zakrzywionym pazurem, które pozwalają na łatwe wyciąganie gwoździ bądź podważanie elementów podczas prac rozbiórkowych. Gamę nowych narzędzi uzupełnia młotek z moletowanym obuchem, zwiększający precyzję wbijania gwoździ.

W młotku FatMax Xtreme AntiVibe zastosowano opatentowany przez firmę Stanley kamertonowy system tłumienia drgań, który skutecznie redukuje wibracje powstałe w wyniku uderzania nim o materiał. Dzięki temu nawet długa praca z wykorzystaniem narzędzia nie jest uciążliwa. Jednocześnie zminimalizowane jest ryzyko odniesienia kontuzji nadgarstka. W celu poprawienia ergonomii pracy producent zastosował bimateriałową rękojeść typu „Soft Grip”, która idealnie pasuje do kształtu dłoni użytkownika. Dodatkowo komfort i bezpieczeństwo pracy wzmacnia jej antypoślizgowa struktura.

Młotek FatMax Xtreme AntiVibe oferowany jest w 4 wariantach wagowych. W zależności od potrzeb, użytkownik może wybrać narzędzie o wadze od 450 g do 800 g.

„Wysoka trwałość to bez wątpienia cecha charakterystyczna wszystkich narzędzi Stanley. Nie inaczej jest w przypadku młotków z serii FatMax Xtreme AntiVibe. Każdy z nich przed opuszczeniem fabryki badany jest pod kątem wykrycia wewnętrznych przełomów i pęknięć. Proces ten jest gwarancją najwyższej jakości produktu oraz zapewnia bezpieczeństwo pracy narzędziem.” – komentuje Andrzej Mroczek, Product Manager Stanley Sales and Marketing Poland.

Cena: 120 PLN

Młotki ciesielskie z serii FatMax® Xtreme™ AntiVibe™ dostępne są w renomowanych sklepach narzędziowych i marketach budowlanych na terenie całego kraju.

Effective Public Relations