Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Moc kamieni i minerałów

Fundacja Fundament zaprasza na warsztaty dotyczące podstaw litoterapii.

Spotkania umożliwiają zdobycie wiedzy o kamieniach i minerałach oraz o ich zastosowaniu w życiu codziennym. Uczą, jak zredukować napięcia wywołane stresem i różnymi schorzeniami.

Pozytywna energia wysyłana przez kamienie sprzyja zachowaniu wewnętrznej równowagi i działa leczniczo, może również neutralizować emisję negatywnych wibracji wysyłanych ze środowiska. Kamienie i minerały posiadają niesamowitą zdolność magazynowania energii, a później oddawania jej. Warsztaty pokazują, jak tę energię właściwie wykorzystać.

Fundacja Fundament zaprasza na trzy warsztaty organizowane w swojej siedzibie przy ul. Koszykowej 24/7 w Warszawie:

·        10 kwietnia 2010 r. „Moc kamieni” – uczestnicy zajęć poznają odpowiedzi m.in. na pytania: Jak rozpoznać rodzaj minerału i jak łączyć kamienie, by brzmiały harmonijnie.

·        8 maja 2010 r. „Uzdrawianie kamieniami – podstawy litoterapii” – na zajęciach znajdzie się podpowiedź, które kamienie wspierają leczenie bloków emocjonalnych, lęków, alergii i określonych schorzeń.

·        12 maja 2010 r. „Amulety i talizmany” – na słuchaczy czeka wyjaśnienie takich zagadek jak sposoby oczyszczania rodzinnej biżuterii z emocji poprzednich właścicieli czy sztuka tworzenia osobistych amuletów.  Koszt każdego ze spotkań wynosi 200 złotych. Warsztaty poprowadzi Katarzyna Kallwejt, doświadczona znawczyni kamieni i minerałów. Zajęcia rozpoczynają się o godz.10 i trwają do 17.30. Dodatkowe informacje są dostępne na stronie Fundacji Fundament.

Fundacja Fundament powstała, aby poprawiać jakość życia. Oferowane przez nią warsztaty są lekarstwem na przepełnione stresem środowisko w którym większość z nas funkcjonuje na co dzień. Pomagają wejść w ciszę własnego wnętrza, odnaleźć harmonię i spokój, a także zachować równowagę wewnętrzną pomiędzy życiem zawodowym i prywatnym, troską o zdrowie i dobrym samopoczuciem. Ośrodek zlokalizowany w pięknej, przedwojennej kamienicy w sercu Warszawy zaprojektowano tak, by w relaksującej atmosferze ułatwiał wyciszenie zmysłów i odpoczynek zarówno od zgiełku miasta, jak i własnego umysłu.

agencja21