Społeczeństwo » Szkolnictwo i nauka

MOL Group zaprasza studentów do kolejnej przygody: Rusza program UPPP 2015

MOL Group zaprasza studentów nauk geologicznych i inżynierii naftowej z całego świata do kolejnej edycji międzynarodowego konkursu UPPP. Rejestracja do prowadzonej online gry symulacyjnej będzie możliwa w dniach 24 września – 15 października br. Trzy najlepsze drużyny wygrają łącznie 25 tys. Euro.

MOL Group rozpoczyna drugą edycję, skierowanego do studentów programu UPPP, pod hasłem „Twoja przygoda czeka…”. Do 15 października otwarta pozostaje rejestracja do gry symulacyjnej, w której uczestnicy zmierzą się online z różnymi scenariuszami, rozwiązując strategiczne zadania branżowe, opracowane przez MOL Group. Wyłonione w ten sposób trzy najlepsze drużyny powalczą o nagrodę główną oraz szansę na rozpoczęcie kariery w ramach 18 miesięcznego programu stażowego MOL Group - „UPPP Technical Placement Programme”.

Do udziału w konkursie zaproszeni są w szczególności studenci kierunków związanych z geologią, przemysłem wydobywczym i zarządzaniem projektami inżynierskimi. Rejestracja na stronie www.uppp.info potrwa od 24 września do 15 października br. Do konkursu można zgłaszać całe drużyny lub podczas rejestracji znaleźć członków zespołu odpowiednich ze względu na kraj, uczelnię czy dany typ studiów. Najlepsze drużyny zmierzą się w finale rozgrywanym na żywo w Budapeszcie, konkurując o pulę nagród w wysokości 25 tys. Euro i możliwość podjęcia pracy w MOL Group.

Do udziału w programie UPPP, MOL Group szczególnie zachęca studentki. Hina Arshad, asystentka ds. inżynierii produkcji w MOL Pakistan tak zaprasza nowych uczestników programu UPPP: „Doświadczycie niezwykłych wyzwań, nowych możliwości i różnorodności. Będziecie mieli szansę sprawdzić swoje umiejętności i wiedzę techniczną oraz spróbować swoich sił w efektywnym wykorzystaniu swojego potencjału. Będziecie działać i pracować z innymi studentami z różnych krajów i kultur. Uwierzcie w siebie, ruszcie do przodu i sprawdźcie się!”

Zdravka Demeter Bubalo, Wiceprezes MOL Group ds. personalnych dodaje: „Jesteśmy dumni z naszych nagradzanych programów pozyskiwania talentów, którymi wykraczamy poza przyjęte schematy rekrutacji, oferując unikalne możliwości rozwoju młodym specjalistom. W tym roku kontynuujemy przygodę z jeszcze większym entuzjazmem, dając studentom możliwość zmierzenia się z realnymi wyzwaniami biznesowymi, a także szansę dołączenia do działu poszukiwawczo-wydobywczego MOL Group. Program UPPP jest skierowany do tych studentów, którzy poszukują nowych przygód i chcą zacząć karierę w branży naftowo-gazowej.”

Osiemnastomiesięczny program stażowy zapewnia uczestnikom zdobycie nowych doświadczeń praktycznych oraz solidne przygotowanie teoretyczne, ze szczególnym uwzględnieniem aspektów biznesowych i technicznych. W ramach programu, uczestnicy przejdą też cykl treningów, dających wgląd w specyfikę pracy w MOL Group.

Więcej informacji na temat programu UPPP można znaleźć na stronach: www.uppp.info oraz www.facebook.com/moluppp

Film podsumowujący zeszłoroczną edycję konkursu można znaleźć pod adresem: https://www.youtube.com/watch?v=MI78b3_MecA

Headlines_PN